Ajax krijgt Braziliaanse middenvelder (17) en Noorse spits (16) op stage

door Thijs Zwagerman 122

Bron Ajax Showtime

Ajax krijgt Braziliaanse middenvelder (17) en Noorse spits (16) op stage

door Thijs Zwagerman 122

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt vanaf aanstaande zaterdag twee buitenlandse talenten op stage. De Braziliaanse middenvelder Carlos Henrique en Noorse spits Chrisander Sörum zullen zich op De Toekomst melden en hoogstwaarschijnlijk aansluiten bij Ajax Onder 17.

Chrisander Bjørndalen Sörum, zoals de talentvolle spits uit Noorwegen voluit heet, was al eens eerder te gast bij Ajax. Aan het einde van vorig seizoen maakte Sörum een goede indruk tijdens een trainingsstage op De Toekomst, maar desondanks kwam een overgang toentertijd niet rond. Sörum bleef behouden voor Strømsgodset IF, de club waar ook de Noorse sterspeler Martin Ødegaard werd opgeleid, en speelt daar voor de beloftenploeg. Ajax ging in zee met toenmalig FC Den Bosch-spits Shedrach Ebite, die dit seizoen al goed was voor acht doelpunten bij Ajax O17.

Toch krijgt Sörum komende week een nieuwe kans van Ajax. De Noor stond in het verleden ook in de belangstelling van Manchester United en meerdere Duitse topclubs. Sörum staat te boek als een dynamische spits met een goede techniek. Hij kan kort draaien, snel dribbelen en beschikt over een hard en zuiver schot.

Carlos Henrique

Naast Sörum meldt dit weekend ook de Braziliaan Carlos Henrique da Silva Santos, kortweg Carlos Henrique, zich bij Ajax. Henrique is een rechtsbenige middenvelder van Associação Atlhetica Avareense en krijgt tien dagen de tijd om zich bij Ajax te laten zien. Het Braziliaanse talent geldt als een technisch begaafde linkshalf met een sterk spelinzicht en een goede traptechniek.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.