Ajax in achtste finales Youth League op bezoek bij Sporting Portugal

door Bart Veenstra 23

Ajax O18 neemt het in de achtste finales van de UEFA Youth League op tegen Sporting Portugal. Dat bleek maandagmiddag tijdens de loting voor deze fase van het toernooi. De achtste finale wordt gespeeld in Lissabon en gaat over één duel.

In de groepsfase van de UEFA Youth League eindigde Ajax als tweede en zodoende moesten de Amsterdammers een play-offduel spelen. Deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen van het Hongaarse MTK Budapest. Tijdens de loting werd Ajax gekoppeld aan een groepswinnaar uit de poulefase.

In de achtste finales vinden er geen returns plaats en dus moet de ploeg van trainer Frank Peereboom het karwei op vreemde bodem zien te klaren. Er werd maandag ook direct geloot voor de kwartfinales. Mocht Ajax Sporting Portugal verslaan, wacht in de kwartfinale óf Liverpool óf FC Porto.

De wedstrijden in de achtste finales van de Youth League worden gespeeld op 28 februari en 1 maart. In onderstaand schema valt de route naar de finale uit te stippelen. Zo speelt Ajax - als het die ronde weet te bereiken - in 'kwartfinale 3' en kan het in de halve finale mogelijk uitkomen tegen de winnaar van 'kwartfinale 1'.