Ajax O18 plaatst zich dankzij Misehouy en Setford voor achtste finale Youth League

door NielsOpdam 347

Ajax Onder 18 heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Youth League. De Amsterdammers wonnen met 0-1 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van MTK Budapest. Na 59 minuten benutte Gabriël Misehouy een discutabele strafschop, waardoor Ajax O18 doorgaat naar de volgende ronde.

Het elftal van Frank Peereboom was nog maar net onderweg en het ging al bijna mis voor Ajax. Na een slechte terugspeelbal van Oualid Agougil kreeg een tegenstander de bal zo in de schoot geworpen. Toch werd de kans om de score na één minuut al te openen niet benut, want MTK Budapest raakte de paal. Zo kwam de ploeg van Peereboom goed weg.

Enkele minuten later kreeg Ajax O18 de eerste kans van het duel. Agougil gaf Yoram Boerhout de kans om de 0-1 binnen te schieten, maar de spits van de Amsterdammers schoot de bal recht op de doelman af. In de fase daarna kwam Ajax niet tot grote kansen. Er waren wat pogingen van buiten het zestienmetergebied, maar echt gevaarlijk werd de Amsterdamse club nog niet in de openingsfase.

Na 25 minuten gaf Olaf Gorter een geweldige hoge bal op Agougil. De Ajax-aanvoerder stond helemaal vrij in het zestienmetergebied, maar leek niet door te hebben hoeveel ruimte hij had. Vandaar benutte hij de kans ook niet, waardoor het 0-0 bleef. Tien minuten later probeerde Jaydon Banel het van ver, maar zijn inzet ging hoog over het doel van MTK Budapest.

Een minuut later kwam Boerhout nog tot een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot miste kracht en zo kon de doelman de bal simpel oppakken. In de tweede helft kreeg Ajax O18 ook wel wat mogelijkheden. Misehouy probeerde het van buiten het zestienmetergebied, maar zijn schot miste overtuiging. Na 57 minuten kreeg Ajax O18 een penalty. Banel werd onderuit gehaald en verdiende een strafschop. De overtreding leek net buiten het strafschopgebied gemaakt te worden, maar er was geen VAR en dus bleef de penalty staan.

Misehouy schoot de strafschop overtuigend in de linkeronderhoek: 0-1. Ajax had daarna de controle over de wedstrijd. De Amsterdammers kregen geen grote kansen na de voorsprong, maar kwamen ook nog geen moment in de problemen. Na 80 minuten was er wel een grote kans voor de ploeg van Peereboom. Na een combinatie kwam Misehouy oog-in-oog met de doelman van MTK Budapest, maar hij schoot de bal recht op de keeper af.

In de blessuretijd kreeg MTK Budapest een strafschop vanwege een handsbal van invaller Rida Chahid. Keeper Tommy Setford kroonde zichzelf echter tot de held bij Ajax! Hij stopte de strafschop in de slotfase en won daarmee de wedstrijd voor de Amsterdammers. Ajax O18 wint met 0-1 van MTK Budapest en plaatst zich voor de achtste finale van de UEFA Youth League!

Opstelling MTK Budapest:

Csenterics; Varga (75' Lépő), Csernák, Matviiv, Anokye; Szőke, Mensah; Molnár, Horváth, Kovács; Barkóczi (75' Vasvári).

Wissels MTK Budapest:

Szolár, Rimóczi, Vasvári, Hegedűs, Lépő, Herczeg, Lauri.

Opstelling Ajax O18:

T. Setford; Alders, Gooijer, Henry, Van Bohemen; Gorter, Agougil (85' Chahid), Misehouy (85' Speksnijder); Kalokoh, Boerhout, Banel (85' Chourak).

Wissels Ajax O18:

Reverson, Chahid, Chourak, Hamouchi, Oughcha, Speksnijder, Voute.

0-1 Gabriël Misehouy (59')

- Ajax is met Gabriël Misehouy, Tristan Gooijer en Jaydon Banel, maar zonder spelers als Jorrel Hato, Olivier Aertssen en Silvano Vos afgereisd naar Hongarije. Lees hier de complete voorbeschouwing en check de opstelling via deze link!

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!