'Ajax en Tottenham Hotspur nu echt akkoord over Bergwijn-deal; aanvaller kost 32,5 miljoen euro'

door Jesse ter Haar 3231

Bron De Telegraaf

'Ajax en Tottenham Hotspur nu echt akkoord over Bergwijn-deal; aanvaller kost 32,5 miljoen euro'

door Jesse ter Haar 3231

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de deal omtrent Steven Bergwijn met Tottenham Hotspur succesvol op papier gekregen, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De mondelinge overeenkomst was er al twee dagen, maar de juristen moesten de overeenkomst nog feitelijk juist in de notulen krijgen. De aanvaller komt over voor een bedrag van 32,5 miljoen euro.

Het bedrag valt hoger uit dan de aanvankelijk rondgekomen dertig miljoen euro, maar dat heeft te maken met de termijn waarover het totale bedrag moet worden overgemaakt. Ajax is erin geslaagd Tottenham Hotspur te overtuigen om het in vier termijnen te betalen, terwijl de club uit Londen in eerste instantie zou hebben ingezet op twee termijnen. Om tot elkaar te komen, betaalt Ajax dus 2,5 miljoen euro meer.

De mondelinge deal was er dus al even, maar de betalingstermijnen en het doorverkooppercentage hielden de transfer nog tegen. Zodoende konden de juristen de deal nog niet naar tevredenheid van beide clubs op papier zetten. Inmiddels is er een videogesprek tussen Edwin van der Sar en Tottenham Hotspur-eigenaar Daniel Levy geweest, waarin de hordes werden genomen.

Overigens waren Ajax en Bergwijn er al enkele weken uit over een contract voor vijf jaar. De pijlsnelle buitenspeler wil graag aan de slag in het wit-rood-wit van de Amsterdamse club en dus was de persoonlijke overeenkomst er al snel. Na afloop van de interlandperiode in juni liet Bergwijn al weten graag zo snel mogelijk duidelijkheid te willen hebben. 'Het zou wel lekker zijn als ik met een gerust hart en een leeg hoofd op vakantie kan gaan', sprak hij toen.

Woensdag medische keuring

Op woensdag volgt nog een belangrijke dag in het definitief afronden van de overstap. Dan ondergaat Bergwijn namelijk de medische keuring bij Ajax, waarna de deal snel beklonken zal worden. Bij De Telegraaf verwacht men dat dit op woensdagmiddag of donderdag zal gebeuren. Bergwijn maakt dan een einde aan een periode van tweeënhalf seizoen bij Tottenham Hotspur.

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties