'Ajax en Spurs krijgen mondelinge afspraken over transfer Bergwijn moeilijk op papier'

door Bart Veenstra 1205

Bron De Telegraaf

'Ajax en Spurs krijgen mondelinge afspraken over transfer Bergwijn moeilijk op papier'

door Bart Veenstra 1205

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Tottenham Hotspur zijn er tot dusver nog niet in geslaagd om het mondelinge akkoord over de transfer van Steven Bergwijn naar tevredenheid van beide partijen op papier te zetten. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De krant liet maandag weten dat Ajax en Tottenham Hotspur een mondeling akkoord hadden bereikt over een transfersom van dertig miljoen euro.

Die mondeling overeenstemming bereikte Ajax met Spurs-directeur Fabio Paratici. De door Tottenham Hotspur aan Ajax gestuurde bevestigingsmail bevat echter enkele aanvullende eisen over onder meer het aantal betaaltermijnen en een doorverkooppercentage. Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat Spurs-eigenaar Daniel Levy een andere mening heeft dan Paratici over de uitwerking van het mondelinge akkoord.

Ajax heeft gering contact met Spurs-eigenaar Levy

De Telegraaf schrijft dat het contact tussen Levy en de Ajax-top - bestaande uit algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink en de technisch verantwoordelijken Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - minimaal is geweest. Volgens bronnen rondom The Spurs zou dat Levy steken, die eerder in totaal 69 miljoen euro betaalde voor de transfers van Davinson Sánchez, Christian Eriksen en Jan Vertonghen.

Voor de transfers van Eriksen en Vertonghen vloog hij bovendien naar Schiphol om die deals persoonlijk rond te maken, zo weet De Telegraaf. De krant schrijft dat het er sterk op lijkt dat alleen Van der Sar als hoogste baas van Ajax met Tottenham Hotspur tot een akkoord kan komen over de secundaire voorwaarden.

Bergwijn kan voor Ajax de duurste aankoop ooit worden. Op dit moment is Sébastien Haller - die in de winter van 2021 voor 22,5 miljoen euro overkwam van West Ham United - de recordaankoop van de Amsterdamse club. Bij Ajax kan Bergwijn in de Champions League spelen en kan hij een goede aanloop hebben richting het WK in Qatar. Naast Ajax zijn ook Everton en Manchester United geïnteresseerd in de aanvaller van Tottenham Hotspur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties