'Ajax en Spurs mondeling akkoord over transfer Bergwijn van 30 miljoen euro'

door Bart Veenstra 3843

Bron De Telegraaf

'Ajax en Spurs mondeling akkoord over transfer Bergwijn van 30 miljoen euro'

door Bart Veenstra 3843

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Tottenham Hotspur hebben zondagavond een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. De Amsterdamse club betaalt dertig miljoen euro voor de Oranje-international, zo meldt De Telegraaf.

Ajax wacht volgens De Telegraaf nu op de bevestigings-e-mail uit Londen en daarnaast wil het Bergwijn maandag nog keuren, zo melden bronnen binnen de Amsterdamse club. Bergwijn zelf bereikte vijf weken geleden op hoofdlijnen al een persoonlijk akkoord met Ajax over een contract tot de zomer van 2027.

In eerste instantie dacht Ajax Bergwijn voor een bedrag van 25 miljoen euro - inclusief bonussen - vast te kunnen leggen. Spurs-eigenaar Daniel Levy ging daar niet in mee en wilde de transfersom die hij in januari 2020 aan PSV betaalde. Destijds ging het om 31 miljoen euro. Spurs ontvangt nu 30 miljoen euro, aldus De Telegraaf.

'Everton en Manchester United bereid nog veel meer te betalen'

Tottenham Hotspur had Bergwijn overigens voor nog meer geld kunnen verkopen. Zo waren zowel Everton als Manchester United bereid om 35 miljoen pond - omgerekend 40,6 miljoen euro - te betalen. Bergwijn was echter vastbesloten om terug te keren bij Ajax. Eerder speelde de aanvaller in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Bij Ajax is Bergwijn zeker van deelname aan de Champions League en zou hij een goede aanloop kunnen nemen naar het WK in Qatar.

Bergwijn wordt - met een transfersom van dertig miljoen euro - de duurste aankoop van Ajax ooit. Toch wordt zijn aankoopbedrag als een beperkt risico gezien, zo schrijft De Telegraaf. De aanvaller staat vanaf september direct in de 'Champions League-etalage', terwijl hij in november met Oranje op het WK aantreedt. De directie van Ajax gaat ervan uit dat Bergwijn zijn transferwaarde zal behouden, terwijl ze erop rekenen dat hij met winst doorverkocht kan worden.

Voor het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zou Bergwijn de eerste aankoop kunnen zijn. Ajax is naar verluidt ook zo goed als rond met Owen Wijndal, terwijl de club ook Brian Brobbey nog hoopt aan te trekken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties