Ajax en Misehouy in gesprek over nieuw contract, middenvelder dreigt transfervrij te vertrekken

door BadembaBarrie 649

Bron Ajax Showtime

Ajax en Misehouy in gesprek over nieuw contract, middenvelder dreigt transfervrij te vertrekken

door BadembaBarrie 649

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax dreigt Gabriël Misehouy transfervrij kwijt te raken. De talentvolle middenvelder beschikt over een aflopend contract en de gesprekken over een nieuwe verbintenis lopen. Ajax wil graag met hem door en Misehouy zelf is ook voornemens om te slagen in Amsterdam. Toch heeft Ajax Showtime uit betrouwbare bron begrepen dat er vraagtekens zijn over het perspectief dat de middenvelder geboden wordt. Intussen houden diverse buitenlandse topclubs de situatie nauwlettend in de gaten en staan ze klaar om toe te happen, mochten de onderhandelingen op niets uitlopen.

Misehouys huidige contract loopt na dit seizoen af en Ajax is momenteel met de middenvelder in gesprek over een nieuwe verbintenis. De middenvelder vierde onlangs zijn achttiende verjaardag en daarmee is het belangrijkste voor hem dat er een duidelijke route richting Ajax 1 komt te liggen, iets wat momenteel ontbreekt.

Misehouy begon de voorbereiding bij Ajax 1 en deed mee in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch, waarin hij na rust inviel en een doelpunt maakte. Kort daarna kwamen de internationals echter terug van vakantie en diende Misehouy zich weer te melden bij de beloften. Even later mocht hij wel mee op trainingskamp naar Duitsland, om daar vervolgens toch weer eerder weg te moeten, om een oefenwedstrijd te spelen met Jong Ajax.

Teleurstelling over perspectief

Eerst in Jong Ajax laten zien dat je er klaar voor bent, dan kijken we verder, leek de boodschap te zijn. Met een hattrick in het eerdergenoemde oefenduel en goede optredens in de eerste paar competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen, geeft Misehouy daar tot dusverre gehoor aan, maar tot erkenning van Ajax lijkt het nog niet te leiden. Zo heeft de middenvelder sinds het trainingskamp in Duitsland niet meer meegetraind met het eerste.

Het leidt tot teleurstelling en roept kritische vragen op over het perspectief. Bij de ondertekening van Misehouys vorige contract zijn er bepaalde verwachtingen geschept over een pad naar het eerste. Zeker wat betreft het meetrainen met het eerste elftal is daar echter nog weinig van terecht gekomen. In de tussentijd zijn er bovendien diverse spelers aangetrokken voor en verschoven naar de posities waar Misehouy uit de voeten kan.

Buitenlandse interesse

Dan is er nog de buitenlandse interesse. Die was er al toen Misehouy zijn eerste contract bij Ajax tekende. Destijds was de middenvelder echter vastbesloten om door te breken in Amsterdam. En hoewel dat nog altijd de droom is, is het nog hoogst onzeker dat het daar ook van gaat komen. Zodoende hebben onder meer Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Chelsea en OSC Lille al voorzichtig geïnformeerd of Misehouy een overstap ziet zitten. En gezien zijn perspectief in Amsterdam voorlopig niet veel meer lijkt te zijn dan minuten maken bij Jong Ajax en hopen op een training bij het eerste, worden dergelijke opties nu serieuzer overwogen dan in 2021.

Zo ontvouwt zich een spannend vraagstuk rond de creatieveling. Beide partijen hebben de intentie om met elkaar door te gaan. Ajax weet dat het in Misehouy één van de grootste talenten van De Toekomst heeft, terwijl de middenvelder zelf niets liever wil dan slagen bij de club waar hij al sinds zijn zevende speelt. Tussen vraag en aanbod zit – wat perspectief betreft – dus echter nog wel een flink verschil en dat zal eerst overbrugd moeten worden.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail B.Barrie@Ajaxshowtime.com

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.