Ajax en Manchester United bereiken overeenkomst over transfer Ten Hag

door Jesse ter Haar 200

Bron Ajax.nl

Ajax en Manchester United bereiken overeenkomst over transfer Ten Hag

door Jesse ter Haar 200

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United hebben een overeenstemming bereikt over de transfer van Erik ten Hag, zo is te lezen op Ajax.nl. De oefenmeester maakt het seizoen af in Amsterdam en gaat dan aan de slag in de Premier League.

Het is al langer bekend dat er gesprekken waren tussen Manchester United en het management van Ten Hag. De trainer zelf weigerde echter doorlopend in te gaan op de naderende overstap en dus bleef het afwachten op de officiële aankondiging.

De Amsterdamse club doet geen melding over de afkoopsom voor de oefenmeester, maar de hoogte ervan is al langer bekend, Manchester United betaalt normaal gesproken twee miljoen euro om de succescoach over te nemen van Ajax.

Manchester United treedt via de officiële website eveneens naar buiten over de aanstelling van de nieuwe trainer. De club laat weten blij te zijn. Ten Hag tekent een contract tot medio 2025 in Engeland, waarna er een optie is om er nog een jaar aan vast te plakken. Wel moet er nog aan vereisten voldaan worden voor wat betreft zijn werkvisum.

Ajax en Ten Hag maken einde aan vruchtbare periode

Ten Hag is sinds december 2017 werkzaam bij Ajax. Na een lastige start begon hij grote successen te behalen met de club, met als uitschieter het behalen van de halve finale van de Champions League tijdens het seizoen 2018/2019. Over een totaal van 210 wedstrijden behaalde hij een puntengemiddelde van 2,35.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.