Ajax bevestigt: Mikautadze vertrekt op huurbasis naar FC Metz

door Jesse ter Haar 351

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: Mikautadze vertrekt op huurbasis naar FC Metz

door Jesse ter Haar 351

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze vertrekt op huurbasis naar FC Metz, zo maakt Ajax bekend via de eigen website. De aanvaller keert daarmee terug naar zijn oude club, waar hij voor zijn periode in Amsterdam nog actief was. In de huurdeal tussen Ajax en FC Metz is een optie tot koop opgenomen.

De overgang van Mikautadze naar Frankrijk komt niet geheel uit de lucht vallen. De Georgiër kwam in zijn eerste halve seizoen als speler van Ajax maar amper aan spelen toe en dus besloot hij verder te kijken. Omdat hij dit seizoen al voor zowel FC Metz als Ajax uitkwam, bepaalden FIFA-regels dat hij dit seizoen niet voor nog eens een andere club mocht uitkomen waarvan de competitie gelijkloopt aan de Nederlandse. FC Metz bood op die manier uitkomst.

Dat beide clubs tot een akkoord zijn gekomen, komt eveneens niet vanuit het niets. Sinds twee dagen naderden Ajax en FC Metz een akkoord over de tijdelijke overgang van de aanvaller en nu - twee dagen later op donderdagmiddag - is het dan echt rond. In de afgelopen dagen kreeg Mikautadze van Ajax al de ruimte om zich voor te bereiden op een terugkeer naar FC Metz. De spits ging dan ook niet mee op trainingskamp naar Cádiz, waar de spelersselectie van Ajax zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

In de gesloten huurdeal is een optie tot koop opgenomen. Ajax maakt geen melding van de hoogte van die som, maar volgens transferexpert Fabrizio Romano bedraagt het tien miljoen euro. Zodoende is Mikautadze tot en met juni zeker van een dienstverband bij FC Metz, waarna na het huidige seizoen de Franse club nog kan bepalen om hem defintief over te nemen van Ajax.

Mikautadze bij Ajax

Mikautadze kwam tijdens de afgelopen zomerse transferperiode voor een bedrag van zestien tot maximaal negentien miljoen euro over van FC Metz. In het shirt van Ajax kende hij sindsdien moeite. De Georgiër moest het doen met weinig speeltijd en áls hij al aan spelen toekwam, dan kwam hij zelden op zijn favoriete spitspositie te spelen. Vaker speelde hij als aanvallende middenvelder of buitenspeler, terwijl hij namens FC Metz aan het begin seizoen als centrumaanvaller nog tweemaal trefzeker was in drie Ligue 1-duels. In totaal droeg hij het shirt van Ajax negenmaal en daarbij kwam hij niet tot scoren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.