Ajax bevestigt komst De Lang als Hoofd Scouting betaald voetbal

door NielsOpdam 114

Bron Ajax

Ajax bevestigt komst De Lang als Hoofd Scouting betaald voetbal

door NielsOpdam 114

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Kelvin de Lang bevestigd via de officiële website. Hij wordt vanaf 4 augustus 2023 Hoofd Scouting betaald voetbal. Daarmee is De Lang de opvolger van Henk Veldmate, die na zeven jaar terugkeert naar FC Groningen. De Lang werkt momenteel als head of talent partnerships & placements bij Manchester City, maar tekent een contract tot en met 30 juni 2027 bij Ajax.

De Lang gaat in zijn nieuwe functie bij Ajax leidinggeven aan de afdeling Scouting Betaald Voetbal. Hij rapporteert zijn bevindingen aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Laatstgenoemde is blij met de komst van De Lang. 'Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat', vertelt Mislintat.

'Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken', vervolgt de directeur voetbalzaken. De Lang werkte sinds 2017 in de scoutingorganisatie van de Engelse landskampioen Manchester City.

De Lang bezit CIOS-diploma en heeft een UEFA A-licentie

De Lang, geboren in Amsterdam, bezit het CIOS-diploma en heeft een UEFA A-licentie. Daarnaast rondde hij aan de Johan Cruyff University de HBO-opleiding Sportmanagement af. Van 2002 tot en met 2005 trainde hij diverse jeugdteams bij Koninklijke HFC in Haarlem. Daarna vervulde hij functies in de scouting, recruiting en marketing bij drie verschillende managementbureaus.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.