'Uitstekende keuze van Ajax om De Lang aan te stellen als hoofdscout'

door Timo Suur 23

Bron NOS

'Uitstekende keuze van Ajax om De Lang aan te stellen als hoofdscout'

door Timo Suur 23

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Zaakwaarnemer Humphrey Nijman is erg te spreken over Kelvin de Lang. Laatstgenoemde volgt na dit seizoen Henk Veldmate op als hoofdscout van Ajax. De afgelopen zes jaar werkte De Lang als scout bij Manchester City, maar na dit seizoen keert hij terug naar Nederland.

Voor veel mensen is De Lang een onbekende naam, maar Nijman laat weten dat in de voetbalwereld veel mensen zijn naam kennen. De zaakwaarnemer was op zoek naar een scout voor zijn bedrijf Football Mix B.V. en hiervoor zocht hij contact met De Lang. 'Ik zocht iemand met veel kennis en die een netwerk op kon bouwen. Dat heeft hij een aantal jaar uitstekend gedaan. Het is een zeer correcte jongen en erg plezierig om mee te werken', vertelt Nijman in gesprek met de NOS.

In 2017 werd De Lang door Manchester City aangesteld om jeugdspelers te scouten in de Benelux. 'Hij heeft het daar heel goed gedaan', zegt Nijman daarover. Hij heeft nog altijd veel contact met de nieuwe hoofdscout van Ajax. 'Hij heeft zich daar knap omhoog gewerkt. Eerst was hij jeugdscout. Zo kwam hij ooit eens bij mij op kantoor om te laten blijken dat Manchester City geïnteresseerd was in Jorrel Hato. Zo hebben we altijd nog weleens contact.'

'Uitstekende keuze van Ajax om De Lang aan te stellen als hoofdscout'

Het was geen schokkend nieuws voor Nijman dat Ajax bij De Lang uitkwam als nieuwe hoofdscout na het vertrek van Henk Veldmate. 'Op het moment dat Henk Veldmate vertrok was het voor mij één en één is twee. Ik vind het een uitstekende keuze', zegt de zaakwaarnemer, waarna hij nadere toelichting geeft. 'Kelvin heeft een uitstekend netwerk en dat is ongelofelijk belangrijk natuurlijk. Het is een gouden greep voor een club als je kan beschikken over iemand met het database van City. Hij is van alles op de hoogte. Ook is hij ambitieus. Dat moet ook wel voor zo'n verantwoordelijke functie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.