'De Lang nieuwe hoofdscout Ajax na vertrek Veldmate'

door Brent Tomassen 416

Bron De Telegraaf

'De Lang nieuwe hoofdscout Ajax na vertrek Veldmate'

door Brent Tomassen 416

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kelvin de Lang is de nieuwe hoofdscout van Ajax, zo meldt De Telegraaf maandagavond. De 42-jarige De Lang volgt hiermee Henk Veldmate op, die na dit seizoen terugkeert bij FC Groningen. De afgelopen zes jaar werkte de Nederlander voor Manchester City.

Eerder op maandag kwamen de geluiden al door dat Ajax met De Lang een nieuwe Head of Recruitment wilde aanstellen nadat Henk Veldmate zijn vertrek bij de club aankondigde. Dit lijkt met de berichtgeving van de Amsterdamse krant in kannen in kruiken te zijn.

Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar De Lang aan de slag gaat in Amsterdam. De afgelopen zes jaar werkte hij bij grootmacht Manchester City rechtstreeks onder technisch directeur Txiki Begiristain. Tijdens zijn jaren in Manchester werd de club maar liefst vijf keer kampioen van de Premier League en haalde het grote namen binnen.

De Lang begon zijn loopbaan als scout bij het bedrijf van zaakwaarnemer Humphrey Nijman en werkte zich zo op in de voetballerij. Manchester City wilde het contract van De Lang graag verlengen, maar de aanstaande hoofdscout van Ajax koos voor een nieuwe uitdaging.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.