Ajax bevestigt komst Conceição, Portugees talent tekent voor vijf jaar

door BadembaBarrie 752

Bron Ajax

Ajax bevestigt komst Conceição, Portugees talent tekent voor vijf jaar

door BadembaBarrie 752

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Francisco Conceiçao mag zich officieel Ajacied noemen. De Portugese vleugelaanvaller tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027, zo bevestigt Ajax donderdagavond. De Amsterdammers betalen een gelimiteerde afkoopsom van zo'n vijf miljoen euro aan FC Porto. Conceição gaat bij Ajax met rugnummer 35 spelen.

De transfer is een bevestiging van de geruchten die al eerder de ronde deden. Conceição had bij Porto te maken met fikse concurrentie op de flanken, maar wist desondanks al tot een wedstrijdaantal van vijftig te komen voor de Portugees recordkampioen. Het totaal aantal minuten - 1007 - schetst echter een duidelijker beeld van in hoeverre trainer en vader Sergio Conceição daadwerkelijk van zijn zoon gebruik maakte. Toch wist Conceição junior in zijn beperkte aantal minuten vijf assists te geven en was hij driemaal trefzeker.

In Amsterdam wordt de negentienjarige vleugelspeler gezien als de lange termijn opvolger van Antony. De Braziliaan staat op het lijstje bij meerdere Europese topclubs en hoewel Ajax hem deze zomer nog hoopt te behouden, lijkt een vertrek binnen nu en een jaar onvermijdelijk. Voor die tijd hoopt Ajax Conceição klaar te stomen om het stokje van Antony over te nemen.

Vierde zomeraankoop

Conceição is voor Ajax - na Steven Bergwijn, Owen Wijndal, en Calvin Bassey - de vierde zomeraankoop. Het heeft er bovendien alle schijn van dat hij niet de laatste zal zijn. Donderdagochtend brachten meerdere Nederlandse media naar buiten dat Ajax en RB Leipzig een akkoord hebben bereikt voor Brian Brobbey, waardoor ook aanwinst nummer vijf zich spoedig in Amsterdam lijkt te gaan melden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.