Ajax bevestigt huurtransfer van Wijndal naar Royal Antwerp

door Bart Veenstra 616

Bron De Telegraaf

Ajax bevestigt huurtransfer van Wijndal naar Royal Antwerp

door Bart Veenstra 616

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal speelt voor de rest van dit seizoen voor Royal Antwerp FC. Dat valt te lezen op Ajax.nl, nadat eerder De Telegraaf al berichtgeving deed. De Belgische club, waar Marc Overmars technisch directeur is, huurt hem voor de rest van het seizoen van Ajax.

Bij Ajax is de concurrentie op de linksbackpositie fors voor Wijndal. In de eerste wedstrijden van het seizoen ging hij de concurrentie aan met Anass Salah-Eddine, waarbij beide spelers elkaar op de linksbackpositie afwisselden. Met de komst van Gastón Ávila en Borna Sosa is de concurrentie verder toegenomen, waardoor Wijndal volgens De Telegraaf nu eieren voor zijn geld kiest.

Wijndal kwam dit seizoen in twee competitiewedstrijden in actie, terwijl hij ook Europees minuten maakte tegen Ludogorets Razgrad. In de uitwedstrijd tegen de Bulgaren (1-4 winst) was hij bovendien goed voor een assist. Bij Ajax heeft Wijndal nog een contract tot de zomer van 2027.

Overmars en Van Bommel zien Wijndal graag komen

De linksback kwam een jaar geleden voor tien miljoen euro over van AZ, waar hij aanvoerder was. In Amsterdam kon hij vorig seizoen de verwachtingen niet waarmaken en het lukte hem dan ook niet om een vaste basisplaats te veroveren. In België is de transfermarkt nog open en dat biedt hem nu de mogelijkheid om een transfer naar Royal Antwerp te maken. Bij die club zien directeur Overmars en trainer Mark van Bommel hem graag komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.