Ajax begint met Tahirović en Banel aan duel met NEC

door Jon van Dam 216

Ajax begint met Tahirović en Banel aan duel met NEC

door Jon van Dam 216

Laatst geüpdatet

John van ’t Schip heeft twee wijzigingen doorgevoerd voor het Eredivisie-thuisduel met NEC. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt beginnen Benjamin Tahirović en Jaydon Banel in de basiself. Zij vervangen Chuba Akpom en de geblesseerde Steven Berghuis.

Diant Ramaj is ook tegen de Nijmegenaren de eerste keeper. De Duitse sluitpost greep zijn kans na de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter en is sindsdien niet meer weg te denken onder de lat. Ook in de achterhoede vinden er geen mutaties plaats. Tristan Gooijer en Jorrel Hato spelen respectievelijk als rechtsback en linksback. Het centrum van de verdediging zal worden gevormd door Devyne Rensch en Josip Šutalo. Rensch werd afgelopen donderdag uit voorzorg naar de kant gehaald, maar is fit genoeg bevonden om te spelen.

Op het middenveld van de Amsterdammers kiest Van ’t Schip voor één andere naam als tegen FK Bodø/Glimt. Het controlerende blok zal gevormd worden door Jordan Henderson en Benjamin Tahirović. De Bosniër bleef de afgelopen twee duels op de bank. Kenneth Taylor schuift een positie op en zal als meest vooruitgeschoven middenvelder in actie komen.

Aan de rechterkant is Berghuis niet fit genoeg om zondag te kunnen spelen. De linkspoot hield wat klachten over aan het Conference League-duel van donderdag en is daar niet voldoende van hersteld. Banel mag het als zijn vervanger vanaf het begin laten zien. Het lijkt er dus op dat Hlynsson vanaf de positie van linksbuiten zal komen te spelen. Banel en Hlynsson zullen Brian Brobbey van bruikbare ballen moeten gaan voorzien. De jonge topscorer van Ajax staat wederom in de punt van de aanval.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Rensch Šutalo, Hato; Henderson, Tahirović; Banel, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.