Ajax al in speelronde 4 op bezoek bij Feyenoord; seizoen eindigt met thuisduel met FC Twente

door Bart Veenstra 39

Bron ESPN

Ajax al in speelronde 4 op bezoek bij Feyenoord; seizoen eindigt met thuisduel met FC Twente

door Bart Veenstra 39

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax gaat al in speelronde vier van het komende Eredivisie-seizoen op bezoek bij Feyenoord. Dat blijkt uit het speelschema dat is uitgebracht door de Eredivisie en ESPN. Het duel met de aartsrivaal uit Rotterdam wordt gespeeld op zondag 1 september.

In speelronde elf wacht de volgende topper voor Ajax. Op 2 november speelt Ajax namelijk in de Johan Cruijff ArenA tegen PSV. Een week later gaat Ajax op bezoek bij FC Twente en dus kent Ajax begin november een pittig schema. Een kleine maand later, in het weekend van 6-8 december, speelt Ajax een uitwedstrijd tegen AZ.

Na de winterstop speelt Ajax al snel een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. In het weekend van 31 januari - 2 februari staat het thuisduel met de Rotterdammers op de agenda. Een maand later (14-16 maart) wacht de thuiswedstrijd tegen AZ. In speelronde 27 (28-30 maart) speelt Ajax in Eindhoven tegen landskampioen PSV.

FC Twente-thuis in speelronde 34 

Ajax sluit het komende seizoen in de Eredivisie af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dat is uiteraard niet voor het eerst. In 2011 sloot Ajax het seizoen ook al af met een thuisduel met de club uit Enschede. Destijds was het een rechtstreeks duel om de landstitel. Ajax won toen met 3-1 en kroonde zich zodoende voor de dertigste keer tot landskampioen van Nederland.

In het vorige seizoen wist Ajax niet te imponeren tijdens de topwedstrijden. Van Feyenoord (6-0, 0-4) en AZ (1-2, 2-0) werd twee keer verloren. Op bezoek bij PSV (5-2) en FC Twente (3-1) ging Ajax eveneens onderuit. Thuis ging het beter tegen de twee laatstgenoemde clubs. Thuis tegen PSV werd het gelijk (1-1), terwijl er van FC Twente (2-1) zelfs werd gewonnen.

Het seizoen door Ajax wordt begonnen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit duel wordt gespeeld op zondag 11 augustus en begint om 16.45 uur. Rondom de wedstrijd tegen sc Heerenveen speelt Ajax op donderdag 8 en donderdag 15 wedstrijden in een Europese voorronde. De hoop bij Ajax is dat dit uiteraard in de Europa League zal zijn, al moet het dan wel eerst de tweede voorronde zien te overleven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.