Aanklager betaald voetbal wil Berghuis voor twee duels schorsen na uithaal naar fan

door BadembaBarrie 214

Bron KNVB

Aanklager betaald voetbal wil Berghuis voor twee duels schorsen na uithaal naar fan

door BadembaBarrie 214

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax en Steven Berghuis een schikkingsvoorstel gestuurd naar aanleiding van de uithaal van de speler naar een fan, na afloop van het uitduel met FC Twente. Er is een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk opgestuurd. Ajax en Berghuis hebben nog niet gereageerd.

'De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal van de KNVB omdat hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht', zo wordt het schikkingsvoorstel gemotiveerd op de website van de KNVB. 'De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen.'

Ajax en Berghuis hebben dus nog niet gereageerd op het schikkingsvoorstel. Ze hebben tot maandag 12 juni, 12.00 uur 's middags de tijd om dat te doen. Als het voorstel wordt geaccepteerd, zou dat betekenen dat Berghuis de eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen zou missen. Dat heeft te maken met de vijfde gele kaart van het seizoen die hij tegen Twente opliep. De schorsing die normaal gesproken voor de volgende wedstrijd van hetzelfde seizoen zou zijn, wordt nu doorgetrokken naar het nieuwe seizoen. De voorwaardelijke wedstrijd schorsing heeft daar verder niet mee te maken.

Vermeend racisme naar Brobbey

Een volledige verklaring voor waarom Berghuis uithaalde naar de omstander is tot op heden niet gegeven. Het management van de speler stelde na afloop dat er provocerende dingen naar hem geroepen werden. Teamgenoot Brian Brobbey zou bovendien racistisch bejegend zijn. Hij zou zijn uitgemaakt voor 'kanker zwarte', zo meldde Tubantia. Dat zou ook de aanleiding zijn geweest voor Berghuis om uit te halen. Er is nooit een bevestiging gekomen van die uitlatingen, al plaatste Brobbey later die avond wel een foto van zichzelf en Berghuis op zijn Instagram-verhaal. Het bijschrift luidde niets anders dan een hartje naar de linkspoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.