Woerts over Super League: 'Ajax staat op de lijst'

door Wessel Kroon 263

Bron Vandaag Inside

Woerts over Super League: 'Ajax staat op de lijst'

door Wessel Kroon 263

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Super League, zo meldt Chris Woerts. De competitie wordt nieuw leven ingeblazen en volgens Woerts kan er begin 2023 een klap op de plannen gegeven worden.

in 2021 kwamen de eerste geruchten over de zogenaamde 'Super League' naar buiten. De Europese elite zag niets in de komst van de Super League, waardoor de plannen gestrand waren. Juventus, Real Madrid en FC Barcelona waren de enige clubs die nog voorstander van de besloten competitie waren. 'Ze hebben vorige week een nieuwe CEO benoemd, een Duitse topman van RTL', aldus Woerts bij Vandaag Inside. 'Hij gaat de Super League nieuw leven inblazen. Er loopt nu een procedure bij het Europese Hof.'

'Er wordt gevraagd of de UEFA niet meer het exclusieve recht mag hebben om competities te organiseren', vervolgt Woerts, die uitlegt dat de voorstanders van de Super League een 'alternatieve competitie' willen oprichten. De uitspraak van het Hof wordt volgens Woerts in februari of maart verwacht. De sportmarketeer verwacht dat het gelijk behaald gaat worden. 'Dan gaat de Super League tot wasdom komen.'

Volgens Woerts is Ajax één van de namen die op de deelnemerslijst van de Super League staat. 'Ajax heeft inmiddels een uitnodiging gekregen en is een van de clubs die op een lijst staat'. De opzet van de Super League moet naar verluidt gaan lijken op die van de Champions League. 'Maar dan in een gesloten circuit.' Of de geruchten van Woerts kloppen, zal de toekomst uit moeten gaan wijzen.

Denk jij dat Ajax van PSV weet te winnen en zo de koppositie verstevigt? Zet nu in en krijg 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.