'Super League-clubs zetten door en riskeren uitsluiting Champions League'

door BrentTomassen 53

Bron La Gazzetta dello Sport

'Super League-clubs zetten door en riskeren uitsluiting Champions League'

door BrentTomassen 53

Bron La Gazzetta dello Sport

Laatst geüpdatet

De drie overgebleven Super League-clubs, Juventus, FC Barcelona en Real Madrid, riskeren uitsluiting van het Champions Leaguetoernooi als ze niet aan de straf voldoen die de drie clubs is opgelegd vanuit de UEFA. Dat meldt La Gazzetta dello Sport woensdag.

In juni vindt er een hoorzitting plaats waarna het EU-Gerechtshof zich gaat beramen over de mogelijke sancties voor de clubs. De Italiaanse krant laat weten dat er pas volgend jaar een uitspraak wordt verwacht. Juventus, FC Barcelona en Real Madrid kunnen tot die tijd 'gewoon' deelnemen aan de volgende editie van het Miljardenbal.

Forse sancties

De sancties voor de clubs zijn fors. Zo voorziet de tuchtrechtelijke uitspraak een boete van 15 miljoen euro plus inhouding van 5% van de Europese premies die behaald worden tijdens deelname aan Europese toernooien. Voldoen de clubs niet aan deze betalingen, volgt uitsluiting voor de Champions League in het seizoen 2023/24.

In april 2021 kwamen twaalf Europese topclubs met het opzet voor een nieuwe Europese competitie waarin deze twaalf clubs permanent vertegenwoordigd zouden zijn. Na de commotie die erop volgde besloten de Engelse topclubs zich direct terug te trekken. Hierna besloten ook Internazionale, AC Milan en Atlético Madrid te stoppen met de plannen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties