'West Ham ziet in Álvarez mogelijke opvolger van vertrekkende Rice'

door Bart Veenstra 61

Bron The Guardian

'West Ham ziet in Álvarez mogelijke opvolger van vertrekkende Rice'

door Bart Veenstra 61

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

West Ham United lijkt in Edson Álvarez een opvolger te zien van de vertrekkende Declan Rice. Dat meldt The Guardian vrijdagmiddag. Álvarez lijkt zodoende onderdeel te gaan worden van een transfercarrousel, waarbij Borussia Dortmund en West Ham United zullen strijden om de handtekening van de Mexicaan.

Bij West Ham United lijkt men deze zomer afscheid te moeten nemen van Rice. De winnaar van de Conference League zou zich er al bij hebben neergelegd dat de Engelse middenvelder vertrekt, waarbij Arsenal wordt genoemd als de meest waarschijnlijke bestemming. West Ham United wil zich versterken met twee nieuwe centrale middenvelders en één van die twee zou Álvarez moeten worden. Volgens The Guardian vraagt Ajax 45 miljoen pond, omgerekend ruim 50 miljoen euro, voor de middenvelder.

Strijd met Borussia Dortmund

West Ham hoopt met Ajax te kunnen onderhandelen om er een lagere transfersom uit te halen. De Engelse club is echter niet de enige gegadigde voor Álvarez. Ook Borussia Dortmund aast op de Mexicaan. Zij moesten eerst Jude Bellingham verkopen aan Real Madrid voordat er budget zal zijn voor het doen van transfers. Bellingham vertrekt nu zo goed als zeker naar De Koninklijke en dus zal Borussia Dortmund binnen afzienbare tijd zaken willen doen in Amsterdam.

Naast Álvarez zou ook João Palhinha op het lijstje staan bij West Ham United. De Portugese middenvelder speelt sinds dit seizoen bij Fulham en maakt furore in de Premier League. Ook James Ward-Prowse van het gedegradeerde Southampton staat op de lijst.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.