Weet Tadić, Berghuis of Klaassen namens Ajax te scoren in de uitwedstrijd tegen AZ? (Ad)

door Jesse ter Haar 0

Bron AS

Weet Tadić, Berghuis of Klaassen namens Ajax te scoren in de uitwedstrijd tegen AZ? (Ad)

door Jesse ter Haar 0

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax vervolgt zondag de titelrace met een zeer belangrijke wedstrijd op bezoek bij AZ. Het is de op papier moeilijkste horde die de ploeg van Erik ten Hag nog moet nemen richting het kampioenschap. Hoewel de club uit Alkmaar het Ajax bepaald niet makkelijk zal maken, is Ajax toch veruit de favoriet.

Een zege van Ajax levert je immers ‘maar’ op. Het is voor een zege in de Eredivisie aan de hoge kant voor Ajax, maar geen vetpot. Een zege van Ajax is echter te combineren met andere uitkomsten en dat maakt het heel wat aantrekkelijker. Weet Ajax immers te winnen en maakt Sébastien Haller daarbij een goal? Dan stijgt de quotering al naar . Winnen de Amsterdammers en houden ze – net als in de laatste ontmoeting – de nul, dan gaat .

De ploeg van Ten Hag heeft dit seizoen al meermaals laten zien om te kunnen gaan met tegenslagen. Gezien de huidige vorm van de club is een tegenslag om zondag ook niet ondenkbaar. Komt Ajax op achterstand in Alkmaar en wint het alsnog, dan wacht . Heb je een nog groter vertrouwen in Ajax, verwacht je dat ze als eerste scoren én winnen? Dan zakt de quotering naar .

Tot slot richten we de blik op de doelpuntenmakers van zondag. Als iemand het voor Ajax doet in zware tijden, dan is het Dusan Tadic wel. Maakt hij zondag, op welk moment in de wedstrijd dan ook, een goal? Dan levert dat op. Tijdens de vorige ontmoeting met AZ was Steven Berghuis trefzeker. Hij zit er al enige tijd niet lekker in, maar kan die reeks tegen AZ zomaar doorbreken. Doet hij dat met een bal, dan wacht je . Als we het hebben over doelpuntenmakers, kan Mister 1-0 Davy Klaassen niet ontbreken. voor een goal van hem!

Lees meer over: