Vos eerlijk: 'Dacht ook bij Jong Ajax veel minuten te maken, maar zo werkt het natuurlijk niet'

door Brent Tomassen 47

Bron Keuken Kampioen Divisie

Vos eerlijk: 'Dacht ook bij Jong Ajax veel minuten te maken, maar zo werkt het natuurlijk niet'

door Brent Tomassen 47

Bron Keuken Kampioen Divisie

Laatst geüpdatet

Silvano Vos geeft toe dat hij dit seizoen veel aan zijn mentaliteit heeft moeten werken. De jonge middenvelder is momenteel een vaste waarde bij Jong Ajax en mocht al debuteren in Ajax 1 onder trainer John Heitinga, maar dat kwam niet vanzelf.

'Ik was nog speler van de Onder 18, maar werd in de winter door Heitinga doorgeschoven naar Jong Ajax, waar ik vervolgens snel mijn debuut mocht maken', vertelt Vos op de website van de Keuken Kampioen Divisie. 'Een basisplek zat er nog niet in, want er zaten jongens voor me. Ik heb Heitinga ook in de Onder 18 als trainer gehad en het klikte eigenlijk heel goed. Hij weet van mij dat ik een goede voetballer ben, maar dat het qua werklust beter kan.'

Heitinga zette Vos in de eerste competitiewedstrijden van Jong Ajax dit seizoen steevast op de bank. Volgens Vos is dit een bewuste keuze geweest van zijn trainer. 'Dat heeft hij gedaan om mij te prikkelen, daar ben ik van overtuigd. Ik moest het uiteindelijk ook verdienen om te spelen. Ik besefte het ook niet echt, was heel woelig. Ik dacht dat ik bij Jong Ajax ook gelijk veel minuten zou maken, maar zo werkt het niet', is de middenvelder eerlijk.

'Goed gesprek gehad waarin ik ook wat emotioneel werd'

Vos heeft met Heitinga een goed gesprek gehad over zijn houding en sindsdien gaat het goed met de controlerende middenvelder. 'Mijn houding was ook niet echt top en natuurlijk kwamen er ook spelers vanuit het eerste elftal terug die minuten moesten maken, dat speelde allemaal een rol. Ik had destijds met Heitinga een heel goed gesprek, waarin ik ook wat emotioneel werd. Ik stelde me in die periode niet echt open naar mensen. Ik werd alleen maar gefrustreerd en hield dingen voor mezelf, maar het gesprek was dus heel positief. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen.'

Uiteindelijk werd Vos een vaste waarde bij Jong Ajax en zijn goede vorm werd beloond met een debuut in Ajax 1 tegen Fortuna Sittard. 'Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik zat natuurlijk begin dit jaar ook al een paar keer bij de selectie. Ik zag Kian Fitz-Jim warmlopen en hij moest zich klaarmaken voor een invalbeurt, waardoor ik het gevoel had dat ik tegen Fortuna niet meer op speelminuten hoefde te rekenen. Gedurende de wedstrijd zei Heitinga opeens: "Vos, warmlopen" Uiteindelijk mocht ik samen met Francisco Conceição invallen. De trainer gaf aan dat ik gewoon lekker moest voetballen en relaxed moest blijven', besluit het talent.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.