Vitesse-trainer Letsch ziet Danilo in zoektocht naar spits als 'zeer interessante speler'

door Jesse ter Haar 45

Bron De Gelderlander

Vitesse-trainer Letsch ziet Danilo in zoektocht naar spits als 'zeer interessante speler'

door Jesse ter Haar 45

Bron De Gelderlander

Laatst geüpdatet

Danilo Pereira staat op de radar van Vitesse, zo blijkt uit een artikel van De Gelderlander. Thomas Letsch, trainer van de Arnhemmers, is met haast op zoek naar een nieuwe spits en ziet de Braziliaan als 'een zeer interessante speler', zo citeert de regionale krant de Duitser. Het zou hierbij gaan om een huurperiode.

Vitesse verkocht Julian van Moos aan FC Basel en verhuurde Oussama Darfalou aan PEC Zwolle, wat betekent dat de spoeling voorin dun is. Loïs Openda en Thomas Buitink zijn op papier de enige aanvallers die in het centrum uit de voeten kunnen.

'We hebben veel aanvallend potentieel, maar moeten er echt een spits bij hebben', vertelt de oefenmeester van de nummer vier van de Eredivisie dan ook. De club is bovendien nog altijd actief in het TOTO KNVB Beker-toernooi én de Conference League. 'Ons programma is loodzwaar. We hebben in de eerste seizoenshelft gezien dat een volle kalender energie vreet.'

Danilo is echter niet de enige aanvaller die in aanmerking komt voor de spitspositie in Arnhem. Er wordt gesproken van een zoektocht binnen en buiten de landsgrenzen. Wel hoopt hij snel een nieuwe speler te strikken, want: 'Elke training telt, ook voor een nieuwe aanvaller.'

De situatie van Danilo bij Ajax

Gezien de positie van Danilo bij Ajax lijkt een tijdelijk vertrek geen slechte optie. De jongeling fungeert dit seizoen als tweede spits achter Sébastien Haller, maar zag in de persoon van Brian Brobbey een nieuwe concurrent naar Amsterdam komen. Zijn al geringe aantal speelminuten zou zodoende nog verder kunnen afnemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties