Viergever werd nooit kampioen: 'Pijnlijkste was toen met Ajax op de laatste speeldag'

door Bart Veenstra 53

Bron NOS Sport

Viergever werd nooit kampioen: 'Pijnlijkste was toen met Ajax op de laatste speeldag'

door Bart Veenstra 53

Bron NOS Sport

Laatst geüpdatet

Nick Viergever speelde in zijn carrière voor AZ, Ajax en PSV, maar nooit werd hij kampioen. Van een vloek wil hij niet spreken, al geeft hij wel aan dat het verspelen van de landstitel met Ajax in 2016 erg pijnlijk was.

Hij speelde van 2010 tot 2014 bij AZ, van 2014 tot 2018 bij Ajax en van 2018 tot 2021 bij PSV. Het zijn drie clubs waarvan zeker Ajax en PSV altijd meedoen om de titel. Dat deed Viergever in die periode met deze clubs ook, maar telkens greep hij naast de landstitel. 'Het gaat niet om mij. Ik maak een team geen kampioen', zegt Viergever tegenover de NOS.

'Ik betrek het niet op mezelf. Wel heel vervelend', gaat Viergever verder. 'Ik word eraan herinnerd, moet ermee leven. Ik was er een paar keer dichtbij. De pijnlijkste was toen we het met Ajax op de laatste speeldag verspeelden.' Viergever doelt daarmee op de 1-1 bij De Graafschap. Daardoor werd niet Ajax, maar PSV kampioen op de slotdag.

Weerzien met Van der Hoorn bij FC Utrecht

Na een jaar gespeeld te hebben voor Greuther Fürth gaat Viergever nu aan de slag bij FC Utrecht. 'Utrecht kwam met een concreet en goed verhaal', zegt de nu 33-jarige Viergever. 'De ambitie van de club sprak me aan. Ik kon ook blijven, had kunnen wachten op een Bundesligaclub, maar het voelde goed. Ook voor mijn gezin was het een makkelijke keuze. We gaan in Rotterdam wonen, in de buurt van mijn familie en vrienden.'

Bij FC Utrecht gaat Viergever wederom spelen met Mike van der Hoorn. Laatstgenoemde speelde in de afgelopen jaren in het buitenland bij Swansea City en Arminia Bielefeld. Dat Viergever nu bij FC Utrecht aan de slag gaat, is mede te danken aan Van der Hoorn. 'Daar heeft hij zeker een rolletje in gespeeld', vertelt Viergever. 'We hebben altijd contact gehouden, kunnen goed met elkaar opschieten. De vrouwen, de gezinnen ook. Ik heb hem vooraf dingen gevraagd over de club. Altijd goed om te weten. Ook of hij blijft, bijvoorbeeld. Gelukkig doet hij dat.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht niets anders dan een zege voor Ajax in het competitieduel met Fortuna Sittard. Check hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties