Viergever maakt transfervrij de overstap van Greuther Fürth naar FC Utrecht

door Jesse ter Haar 33

Bron FC Utrecht

Viergever maakt transfervrij de overstap van Greuther Fürth naar FC Utrecht

door Jesse ter Haar 33

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

Nick Viergever is officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van FC Utrecht, zo brengt de club naar buiten via de officiële website. De geruchten gingen al en de oud-Ajacied komt nu transfervrij over van Greuther Fürth, waarmee hij dit seizoen uit de Bundesliga degradeerde.

De degradatie van de club betekende een transfervrije status voor de centrale verdediger. Het gaf FC Utrecht de kans om toe te slaan. Viergever tekent in de Domstad een contract tot medio 2024 en is zodoende in elk geval volgend seizoen te bewonderen in Stadion Galgenwaard. De club werd tijdens het inmiddels voorbije seizoen zevende in de Eredivisie.

Viergever kwam, na vier seizoenen in dienst van AZ geweest te zijn, in 2014 bij Ajax terecht. Daar vierde hij onder andere het Europa League-succes van het seizoen 2016/2017. Onder leiding van Peter Bosz schopte hij het toen tot de finale van de Europa League, waarbij hij op bezoek bij Schalke 04 nog een cruciaal doelpunt wist te maken. In 2018 vertrok hij vervolgens naar PSV, waarna hij in 2021 naar Greuther Fürth trok. Daar speelde hij 23 Bundesliga-wedstrijden.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, reageert vol tevredenheid op het aantrekken van Viergever. 'Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht. Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten.'

FC Utrecht druk op de transfermarkt

Zodoende moet Viergever vooral met zijn ervaring van grote invloed gaan zijn op de subtopper in de Eredivisie. Hij is overigens niet de enige aanwinst voor volgend seizoen, want hoewel de transferperiode officieel nog van start moet gaan, werden Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins ook al vastgesteld voor komend seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.