VI zet statistieken op een rijtje: Ajax pakte in 2022 de meeste punten in de Eredivisie

door NielsOpdam 21

Bron Voetbal International

VI zet statistieken op een rijtje: Ajax pakte in 2022 de meeste punten in de Eredivisie

door NielsOpdam 21

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax pakte in het kalenderjaar 2022 de meeste punten in de Eredivisie, zo schrijft Voetbal International zaterdag. Het medium heeft een aantal statistieken van 2022 op een rijtje gezet en daar staan verschillende Ajax-statistieken tussen. Zo kregen de Amsterdammers in 2022 de meeste penalty's mee (negen) en kregen ze geen enkele strafschop tegen in de Eredivisie.

In 2022 speelde Ajax dertig wedstrijden in de Eredivisie en daarin pakte het 71 punten. Er werd 22 keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. PSV volgt met 68 punten, terwijl Feyenoord op 65 punten staat. Daarnaast was Ajax met 86 doelpunten ook de meest scorende ploeg van het jaar.

Tijdens het afgelopen jaar scoorden Brian Brobbey als Cody Gakpo allebei vijftien doelpunten in de competitie. 'Maar omdat eerstgenoemde een stuk minder minuten nodig had voor die treffers gaan de bloemen naar Amsterdam', schrijft VI. Brobbey scoorde vijftien goals in 1215 minuten, terwijl Gakpo 2069 minuten nodig had.

'Tadić miste door wisselbeurten slechts 78 minuten'

Verder valt het op dat Dusan Tadić in 2022 opnieuw de marathonman van de Eredivisie was. 'De 34-jarige Serviër startte in alle dertig competitieduels van Ajax en miste door wisselbeurten slechts 78 minuten.' Tijdens dit kalenderjaar had Daley Blind, die inmiddels niet meer voor Ajax speelt, het langst de bal van alle spelers in de Nederlandse competitie. Hij had 62 minuten en zes seconden de bal. Jurriën Timber staat derde in dit rijtje met 54 minuten en 25 seconden.

Sportbookies behaalde vrijdag een percentage van 88% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor speelronde 18 in de Premier League nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.