VI: 'Komst van Vivell door vertrek Kroes ineens onzeker'

door Bart Veenstra 63

Bron Voetbal International

VI: 'Komst van Vivell door vertrek Kroes ineens onzeker'

door Bart Veenstra 63

Bron Voetbal International

Christopher Vivell komt vanwege het vertrek van algemeen directeur Alex Kroes mogelijk toch niet naar Ajax. Voetbal International schrijft woensdagochtend dat de komst van de Duitse beleidsbepaler door het vertrek van Kroes 'ineens onzeker' is.

Door de schorsing van Kroes krijgen op dit moment Kelvin de Lang en Marijn Beuker meer technische verantwoordelijkheden bij Ajax, zo liet Michael van Praag - voorzitter van de Raad van Commissarissen - al weten. Zodoende springen De Lang en Beuker in het gat dat Kroes heeft achtergelaten. Laatstgenoemde had zich voorgenomen om in de komende zomer ook de technische touwtjes in handen te nemen, maar dat plan gaat door het aanstaande vertrek van Kroes niet door.

Volgens Voetbal International verandert het vertrek van Kroes niets aan de plannen van Ajax. 'Alex was natuurlijk al bezig, dat heeft hij heel voortvarend gedaan. De afspraak was dat hij met Marijn Beuker en Kelvin de Lang, gesteund door Louis van Gaal en Danny Blind, zich bezig ging houden met de scouting en het voetbaltechnische beleid: de spelers, de trainer, de technisch directeur. Daar zijn ze al heel hard mee aan de gang', vertelt Van Praag.

Van Praag vertelt dat het de afspraak was dat Kroes samen met financieel directeur Susan Lenderink de financiële onderhandelingen zou doen. 'Dat valt nu weg, dus we gaan nu met de technische mensen die we hebben. Dat viertal gaat hetzelfde doen, we gaan gewoon door en we slaan de weg in die we met zijn allen, inclusief Alex, hebben ingeslagen, om te komen tot een beter elftal. Kelvin neemt de rol van Alex in die onderhandelingen over', aldus Van Praag.

Komst Vivell onzeker

Voetbal International schrijft dat de komst van Vivell 'ineens onzeker' is. Het medium schrijft over de Duitser het volgende: 'Tenzij anderen binnen Ajax draagvlak weten te creëren voor de 37-jarige Duitser, maar hij was vooral de droomkandidaat van Kroes, die ook al meerdere gesprekken met hem voerde. Vivell stond er naar verluidt voor open om na de zomer directeur transfers te worden, maar door de bestuurlijke wanorde zal hij inmiddels zijn bedenkingen hebben.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.