Verkuijl twee maanden aan de kant met liesblessure

door Wessel Kroon 2

Bron Ajax Showtime

Verkuijl twee maanden aan de kant met liesblessure

door Wessel Kroon 2

Bron Ajax Showtime

Ajax O18 moet het de komende twee maanden zonder sterkhouder Mark Verkuijl doen. Een MRI-scan wees uit dat de zeventienjarige middenvelder een blessure heeft opgelopen aan een pees in zijn lies. Deze blessure liep Verkuijl op tijdens een toernooi van Ajax O18 in Marokko.

Eerder dit seizoen keerde Verkuijl terug van een langdurige enkelblessure. Deze blessure liep hij op in februari 2023. Sinds zijn terugkeer maakte hij indruk bij Ajax O18, maar nu wacht hem opnieuw een periode van herstel. Gelukkig voor de jonge middenvelder is de herstelperiode ditmaal een stuk korter.

Ondanks de blessure van Verkuijl, werd het toernooi in Marokko wel een succes voor Ajax. De Amsterdammers maakten indruk op een toernooi waar onder anderen Liverpool, SC Braga, Sporting Portugal en Galatasaray actief waren. Ajax wist de finale van het toernooi te bereiken en won daarin met 2-1 van de leeftijdsgenoten van FC Kopenhagen.

Belangrijke schakel voor Ajax O18

De blessure van Verkuijl is een aderlating voor Ajax O18. De ploeg zit middenin een belangrijke titelstrijd, aangezien Youth League-voetbal voor volgend seizoen op het spel staat. Verkuijl is een erg belangrijke schakel op het middenveld van Ajax O18 en liet in meerdere topwedstrijden zijn waarde zien. Zo bevordert hij het druk zetten en de opbouw van zijn ploeg. Zonder Verkuijl ontbreekt de samenhang en is het middenveld kwetsbaar. Dat werd duidelijk in de met 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Vitesse O18. Tijdens de wedstrijd miste Ajax de rust op het middenveld die Verkuijl vaak brengt.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.