Verhuurde Wijndal over linksbackpositie Ajax: 'Misschien ben ik wel de beste'

door Jon van Dam 202

Verhuurde Wijndal over linksbackpositie Ajax: 'Misschien ben ik wel de beste'

door Jon van Dam 202

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal is tegenover het Noordhollands Dagblad ingegaan op zijn periode bij Ajax. De inmiddels aan Royal Antwerp verhuurde linksback geeft aan dat hij steeds minder perspectief zag in Amsterdam.

'Nou, in de zomer ging ik gewoon nog voor mijn kans. Ajax had Gaston Ávila gehaald. Die concurrentie ging ik aan. Ik had het gevoel dat ik de beste was en dat ik moest spelen. Maar ja, dat werd natuurlijk anders toen ze op de laatste dag van de transferperiode nóg een linksback haalden.' Ajax nam Kroatisch international Borna Sosa op Deadline Day over van het Duitse VfB Stuttgart.

'Dan kan ik nog steeds wel denken dat ik de beste ben - en misschien ben ik dat ook wel - maar als ze twee linksbacks halen, weet je ook dat het de bedoeling is dat één van die twee gaat spelen', zo legt de elfvoudig Oranje-international uit. 'Zo werkt dat gewoon. Dan kan het zomaar zijn dat ik drie maanden op de bank zit. Dat risico wilde ik niet lopen. Als je je carrière uitstippelt, ga je het liefst direct naar de Europese top. Maar dat kan niet altijd direct. Dat heb ik nu ook meegemaakt.'

'Ik heb bij Ajax drie trainers meegemaakt, da's best veel'

Wijndal kan niet precies zeggen waarom zijn dienstverband bij Ajax niet over rozen ging. 'Het is moeilijk om één ding aan te geven. Er zijn zoveel dingen gebeurd in een jaar tijd. Dan speelde ik wel, dan weer niet. Ik heb goede wedstrijden gespeeld en iets minder goede wedstrijden. Ik was even geblesseerd, kwam weer terug. Ik heb bij Ajax drie trainers meegemaakt in een jaar. Da's best veel. Het was alles bij elkaar gewoon moeilijk en ingewikkeld. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel spelers was en is het een lastige periode', zo besluit de 24-jarige verdediger.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.