Veel talentvolle Ajacieden in voorselecties Oranje O17 en O16

door Jon van Dam 1

Veel talentvolle Ajacieden in voorselecties Oranje O17 en O16

door Jon van Dam 1

Laatst geüpdatet

Er zijn weer veel Ajacieden geselecteerd voor de elftallen van Nederland O17 en O16. Beide teams nemen in februari deel aan vriendschappelijke toernooien in Portugal. In totaal is Ajax met liefst zestien talenten vertegenwoordigd in de voorlopige selecties, zo meldt de KNVB op zijn officiële website.

Oranje O17 reist binnenkort met negen Ajax-talenten af naar Portugal. Namens de Amsterdamse club zijn Aaron Bouwman, Aymean El Hani, Haniël Pereira da Gama, Lucas Jetten, Luuk Beekman, Lyfe Oldenstam, Mylo van der Lans, Valentijn van der Velde en Jinairo Johnson opgenomen in de voorlopige selectie. De ploeg van KNVB-coach Alexander Palland speelt op zaterdag 10 februari voor de Algarve Cup tegen gastland Portugal. Daarna staan de affiches met Duitsland en Spanje op het programma.

Ook Pieter Schrassert heeft zijn voorlopige selectie van Nederland O16 bekendgemaakt. De coach neemt met Emre Ünüvar, Eternal Barron, Levi Acheampong, Mark Engel, Pharell Nash, Sean Steur en Thijmen Romers liefst zeven Ajacieden op in zijn ploeg. Oranje O16 neemt deel aan een vierlandentoernooi waarbij er ontmoetingen zullen plaatsvinden met Portugal, Japan en Duitsland. De definitieve selectie wordt woensdag 31 januari bekendgemaakt.

Oranje O17 in voorbereiding op EK in Cyprus

De oefenwedstrijden in de Portugese Algarve zijn voor Oranje O17 de laatste krachtmetingen voordat de ploeg deelneemt aan de beslissende kwalificatieronde voor het EK in Cyprus. De jonge talenten moeten zich van 20 tot en met 26 maart zien te kwalificeren tegen de leeftijdsgenoten van Italië, Finland en België.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.