Ajax volop vertegenwoordigd binnen selecties Oranje O16 en O17

door Jesse ter Haar 8

Bron OnsOranje

Ajax volop vertegenwoordigd binnen selecties Oranje O16 en O17

door Jesse ter Haar 8

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Ajax is volop vertegenwoordigd in de selecties van Oranje O16 en Oranje O17. Beide ploegen werken in januari trainingsstages af en in totaal zijn daarbij dertien jeugdspelers van Ajax opgenomen in de verschillende spelersgroepen, zo meldt de KNVB via de eigen website.

Oranje O17 is op 15 en 16 januari actief in Horst, waar het op het complex van RKSV Wittenhorst verschillende trainingen afwerkt. In totaal selecteerde hoofdtrainer Alexander Palland acht Ajacieden. In eerste instantie waren dat er zeven, maar op het laatste moment mocht Jinairo Johnson zich daar nog bij voegen. Verder melden Aaron Bouwman, Aymean El Hani, Lucas Jetten, Luuk Beekman, Lyfe Oldenstam, Mylo van der Lans en Valentijn van der Velde zich in Horst.

Verder moet Oranje O16 het doen met vijf spelers die normaal gesproken in het shirt van Ajax uitkomen. Bondscoach Pieter Schrassert Bert gaat op maandag 22 en dinsdag 23 januari met de talenten aan de slag in Zeist. In totaal riep hij 28 spelers op, waaronder dus vijf spelers van Ajax. Het zijn Emre Ünüvar, Levi Acheampong, Pharell Nash, Sean Steur en Thijmen Romers die zich mogen melden.

Oranje O16 en O17

Voor Oranje O17 geldt dat zij zich voorbereiden op de beslissende kwalificatieronde voor het EK op Cyprus. De talenten spelen van 20 tot en met 26 maart kwalificatiewedstrijden tegen Italië, Finland en België. In aanloop naar dat toernooi speelt de ploeg in de februari eerst nog tegen Portugal, Duitsland en Spanje op de Algarve Cup. Oranje O16 komt in diezelfde periode uit op het vierlandentoernooi. Portugal, Japan en Duitsland zijn de tegenstanders.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.