Oranje O17 verliest van Zuid-Korea, Setford onderuit op jeugd-WK

door Jesse ter Haar 1

Oranje O17 verliest van Zuid-Korea, Setford onderuit op jeugd-WK

door Jesse ter Haar 1

Laatst geüpdatet

Oranje Onder 17 heeft vrijdag een oefenwedstrijd met 1-2 verloren van Zuid-Korea. Namens Ajax behoorden Aymean El Hani, Lyfe Oldenstaf, Aaron Bouwman, Valentijn van der Velde, Mylo van der Lans en Lucas Jetten tot de wedstrijdselectie. Op dezelfde dag verloor Tommy Setford met Engeland O17 van Brazilië op het jeugd-WK O17.

Voor Oranje O17 geldt dat men in voorbereiding is op de eliteronde van de EK-kwalificatie. De loting van die reeks heeft plaats in december, waarna er in het voorjaar gespeeld zal worden. Met El Hani, Oldenstam en Bouwman in de basis - de overige genoemde Ajacieden namen plaats op de bank - wisten de talenten vrijdag geen volgende stap te zetten. Vitesse-speler Jim Koller scoorde nog namens de Nederlanders, maar de Zuid-Koreanen waren met 1-2 te sterk.

Alexander Palland, trainer van Oranje O17, gaf na afloop aan onder de indruk te zijn van de leeftijdsgenoten uit Zuid-Korea. 'Ze zijn als ploeg verder', vertelt hij op de website van OnsOranje. 'We kunnen veel leren van Zuid-Korea. De intensiteit van spelen; samenwerken als team; hart en ziel in de strijd werpen met een enorme passie voor het land. Dat mis ik bij ons. Maar wordt op internationaal niveau wel gevraagd.'

Setford onderuit met Engeland O17

Vrijwel tegelijkertijd kwam Setford in actie met Engeland O17. De Engelsen namen het op tegen Brazilië O17. De goalie uit de jeugdopleiding van Ajax stond in de basis bij zijn ploeg en beleefde een teleurstellende dag. De zeventienjarige Ajacied kreeg twee tegendoelpunten te verwerken en zag zijn eigen ploeg slechts eenmaal scoren: 1-2. Het is de eerste tegenslag voor Setford en de zijnen, want eerder werd er gewonnen van Nieuw-Caledonië en Iran.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.