Van Praag weerspreekt Spertsyan-geruchten: 'Onzin, is helemaal niet aan de orde'

door Timo Suur 215

Bron NH Sportcafé

Van Praag weerspreekt Spertsyan-geruchten: 'Onzin, is helemaal niet aan de orde'

door Timo Suur 215

Bron NH Sportcafé

Michael van Praag heeft de geruchten omtrent Eduard Spertsyan tegengesproken. Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat Ajax opnieuw achter de Armeen aan zou zitten, maar hier is volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen geen sprake van.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Als tafelgast bij het NH Sportcafé gaat Van Praag in eerste instantie in op de verhalen rondom de mogelijke komst van Wout Weghorst bij Ajax. 'Dat zijn toch allemaal verhalen, hou op', aldus de RvC-voorzitter. 'Ik las vanochtend (zaterdagochtend, red) op internet dat wij bezig zijn om een Rus (de Armeen Spertsyan, red.) te kopen. Hoe komen ze er in godsnaam bij?'

‘Dat is gewoon niet waar', vervolgt Van Praag zijn verhaal. Hij is niet te spreken over deze berichtgeving. 'Dat is gewoon iemand die zuigt dat uit zijn duim en dat staat alweer drie dagen op internet. Onzin. Dat is helemaal niet aan de orde.’

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Geruchten omtrent Spertsyan wakkerden weer aan

Eerder deze week meldde de Italiaanse journalist Rudy Galetti dat Ajax opnieuw werk zou willen maken van de komst van Spertsyan van FK Krasnodar. De Amsterdammers zouden in contact staan met de Russische club, maar er zou ook interesse zijn vanuit België en Frankrijk.

In de zomer van 2023 stond Spertsyan al op het verlanglijstje van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Er werd uiteindelijk besloten om de Armeen niet naar Amsterdam te halen wegens het conflict tussen Oekraïne en Rusland. 'Het goede is dat de verschillende onderdelen in onze club goed samenwerken. We hebben de rvc, we hebben de directie, we hebben een soort van technisch comité en wij discussiëren', vertelde Mislintat destijds. 'Uiteindelijk is het alleen belangrijk wat de beslissing van Ajax was en die was om hem niet te nemen.'

Er bestond een mogelijkheid dat Ajax Spertsyan zou binnenhalen als de Armeen niet in Rusland had gevoetbald. 'De discussie ging niet over zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelde. Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld op de markt', was Mislintat lovend over de kwaliteiten van Spertsyan.

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.