Van Gaal ziet Pasveer nog altijd als 'kandidaat' voor het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 29

Bron KNVB

Van Gaal ziet Pasveer nog altijd als 'kandidaat' voor het Nederlands elftal

door Jesse ter Haar 29

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is nog altijd in beeld bij het Nederlands elftal, zo benadrukte Louis van Gaal dinsdag tijdens de persconferentie in aanloop naar Wales - Nederland. De bondscoach ziet in het Nederlands voetbal een gebrek aan talentvolle keepers en daarom moet er teruggegrepen worden naar de oude garde.

De keeper van Ajax is 38 jaar oud en heeft zijn debuut in Oranje nog altijd niet gemaakt, maar hij hoeft het dus nog niet uit te sluiten. Van Gaal moet geregeld schuiven binnen zijn keepersgilde en dus is een plek voor Pasveer niet uitgesloten. 'Pasveer is aan de oude kant, maar hij is wel een kandidaat. We hebben een tekort aan talentvolle keepers', benadrukt de hoofdtrainer.

Tijdens de met 1-4 gewonnen interland tegen België koos Van Gaal nog voor Jasper Cillessen onder de lat. De oefenmeester is zeer te spreken over de prestaties van Cillessen in het Nederlands elftal, maar het ontbreekt hem aan speeltijd op club niveau. Van Gaal is dan ook van mening dat hij een risico neemt wanneer hij de keeper te veel laat spelen. 'Cillessen heeft niet veel gespeeld dus hij moet wel gaan spelen. Maar Jasper levert tot nu toe altijd als hij met Oranje speelt.'

Scherpen bij Oranje

Tijdens de voorbije dagen verraste Van Gaal door Kjell Scherpen bij de selectie van Oranje te nemen. Het kwam voort uit blessureleed bij Tim Krul, maar toch was de naam van Scherpen bij menigeen niet degene die als eerst naar boven kwam. 'Wij denken dat heel veel op vakantie zijn', zegt Van Gaal daarover. 'Dit was de enige manier om snel te reageren.'

'We hebben op het moment dat Krul van een training afliep meteen Erwin van de Looi gebeld en hem ingelicht over wat er aan de hand was', vervolgt Van Gaal over de gang van zaken. 'De volgende dag hebben we een MRI laten maken van Krul en toen werd het helemaal duidelijk. Toen hebben er Van de Looi weer gebeld en de vraag voorgelegd. Hij zei: dan moet je Scherpen nemen', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.