Van Gaal over keeperssituatie: 'De enige keeper die nu echt in vorm is, is Noppert'

door Cristian de Jong 31

Bron AS

Van Gaal over keeperssituatie: 'De enige keeper die nu echt in vorm is, is Noppert'

door Cristian de Jong 31

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal weet nog niet welke keeper er onder de lat zal gaan staan op het WK in Qatar, zo vertelt hij vrijdagmiddag op de persconferentie. De bondscoach heeft keuze uit drie keepers, waaronder Ajacied Remko Pasveer. Naast Pasveer zijn ook Feyenoord-keeper Justin Bijlow en Heerenveen-keeper Andries Noppert geselecteerd voor het WK.

Dit betekent dat Jasper Cillessen niet in actie zal komen op het WK. De doelman van NEC valt buiten de boot. 'Cillessen is de laatste weken niet in vorm', vertelt Van Gaal. Ook vindt de bondscoach het belangrijk of een speler goed in de groep ligt of niet. 'We gaan een toernooi in waarin we vijf weken bij elkaar zijn. Het is niet altijd het geval dat de beste speler gekozen wordt, maar wel de beste teamspeler', vervolgt Van Gaal.

Niet alleen Cillessen verkeerde de afgelopen periode in een mindere form. Ook Pasveer zag er een aantal keer bij Ajax niet goed uit. Daarentegen verkeren Bijlow en Noppert in betere vorm bij hun clubs. Van Gaal kan daarom nog niets zeggen over welke keeper onder de lat zal gaan staan.

Of dat de Ajax-goalie wordt, wil de bondscoach nog niet zeggen. 'Dat geeft druk aan Pasveer', vertelt Van Gaal. 'Nu is het WK. De enige keeper die nu echt in vorm is, is Noppert. Maar ik weet niet of dat volgende week ook zo is.'

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen en de nul te houden?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.