Van Gaal adviseerde ook Wijndal over transfer: 'En hij gaf me ook nog tips mee'

door Gino Haverkamp 25

Van Gaal adviseerde ook Wijndal over transfer: 'En hij gaf me ook nog tips mee'

door Gino Haverkamp 25

Laatst geüpdatet

Ook Owen Wijndal heeft met bondscoach Louis van Gaal gesproken over zijn vervolgstap in zijn voetballoopbaan. Eerder sprak de coach ook met Matthijs de Ligt en Steven Bergwijn over eventuele transfers, die uiteindelijk tot stand zijn gekomen, en zo ook dus ook met Wijndal, die eerder deze maand AZ verruilde voor Ajax.

Foto: Copyright AFC AJAX

De linksback belde ook met Ajax-trainer Alfred Schreuder over de transfer, maar won ook advies in bij Van Gaal, zo vertelt hij aan Ajax Life. 'Ik heb niet specifiek gevraagd: "Trainer, vindt u dit een goede stap? Want dan doe ik het." Maar ik heb wel gevraagd wat hij ervan zou vinden. Toen zei Van Gaal dat hij het een goede keuze vond.'

Toen de overstap uiteindelijk werd beklonken, liet de bondscoach ook van zich horen, zo vertelt Wijndal. 'Hij feliciteerde me. En hij gaf me nog tips mee om te verbeteren, haha!' Dat vond de nieuwbakken Ajacied erg bijzonder. 'Dat de bondscoach je feliciteert', legt hij uit. 'Ik vond het ook wel grappig dat hij het niet kon laten me toch nog iets mee te geven.'

Wijndal wil zich laten zien aan supporters

Het seizoen is voor Wijndal geslaagd als hij goed kan laten zien wie hij is en wat hij in zijn mars heeft. Dat betekent voor hem dus veel spelen. 'Misschien kennen nog niet alle supporters mij zo goed', zegt hij. 'Ik kan niet wachten om prijzen te winnen en voor het echie te spelen.' De eerste mogelijkheid is volgende week zaterdag, wanneer Ajax het tegen PSV opneemt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De verwachting is dat Wijndal die dag officieel debuteert voor de Amsterdammers.

De eerste competitiewedstrijd van Ajax vindt een week later plaats. Op 6 augustus, om 16.30 uur, opent de regerend landskampioen de competitie voor zichzelf thuis tegen Fortuna Sittard.

De bookmaker ziet Ajax als de grote favoriet voor het oefenduel met Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt! Check hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties