De Ligt: 'Van Gaal zei dat ik het geweldig zou gaan vinden bij Bayern'

door Bart Veenstra 28

Bron BILD

De Ligt: 'Van Gaal zei dat ik het geweldig zou gaan vinden bij Bayern'

door Bart Veenstra 28

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft een belangrijke rol gespeeld in de zomerse transfer van Matthijs de Ligt naar Bayern München. De verdediger speelde in de afgelopen drie seizoenen bij Juventus en gaat nu een avontuur aan bij de grootste club van Duitsland.

'In het begin van de zomer heb ik mijn toekomst al besproken met Van Gaal', doelt De Ligt in gesprek met BILD vermoedelijk op de periode dat hij aanwezig was bij het Nederlands elftal. Toen al sprak Van Gaal over een mogelijke transfer naar Bayern München. 'Hij had alleen maar goede woorden voor deze club. Hij prees de filosofie van Bayern München en zei tegen me: als je naar Bayern gaat, zul je het daar geweldig vinden.'

Concurrentie in Oranje

Van Gaal, die tussen 2009 en 2011 trainer was van Bayern München, maakte in de afgelopen periode niet altijd gebruik van De Ligt als basisspeler bij Oranje. De concurrentie met spelers als Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Jurriën Timber is fors. Links centraal in de achterhoede kiest Van Gaal het liefst voor een linkspoot en zodoende genieten op die positie spelers als Daley Blind en Nathan Aké de voorkeur.

Bij Bayern München gaat de 22-jarige De Ligt samenwerken met Julian Nagelsmann. Hij kijkt daar naar uit, zo vertelt hij. 'Hij is een trainer die heeft bewezen dat jonge spelers zich bij hem verder kunnen ontwikkelen. Ik zie mezelf nog steeds als jonge speler die zich wil verbeteren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.