[Update II] De Ligt ondergaat medische keuring bij Bayern München

door Bart Veenstra 344

Bron Twitter

[Update II] De Ligt ondergaat medische keuring bij Bayern München

door Bart Veenstra 344

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Bayern München heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Matthijs de Ligt, zo brengt Fabrizio Romano zondagavond naar buiten via Twitter. Beide partijen zijn het eens geworden over een contract voor vijf jaar, maar de transfer is nog niet in kannen en kruiken.

Voordat Bayern München de verdediger kan aantrekken, moet het immers eerst nog tot overeenstemming komen met Juventus - de huidige club van De Ligt. De clubs blijven met elkaar in gesprek en er wordt geschreven dat een deal dichterbij komt. Juventus zou inzetten op een bedrag van meer dan 70 à 75 miljoen euro. Een deel van de overeenkomst zal hoe dan ook bestaan uit bonussen.

Eerder was ook Chelsea nog in de race om de handtekening van de oud-Ajacied, maar die club zocht algauw verder. De Ligt maakte het namelijk meer dan duidelijk graag naar Bayern München te willen vertrekken. Zijn gedroomde transfer is nu weer een stapje dichterbij.

De Ligt maakte in de zomer van 2019 de overstap van Ajax naar Juventus. Er was toentertijd een bedrag van maximaal 85,5 miljoen euro mee gemoeid. De Amsterdamse club lijkt bij een volgende transfer te kunnen rekenen op een opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdrage, maar hoe hoog dat precies zal uitvallen, is nog niet bekend.

Drie seizoenen Juventus

Tijdens de afgelopen drie seizoenen in Italië kwam De Ligt tot 117 wedstrijden voor Juventus. Een opvallend detail: voor Ajax speelde hij precies evenveel wedstrijden. In Turijn heeft de centrale verdediger nog een contract tot medio 2024 en dus lijkt een verkoop aantrekkelijk voor zijn huidige club. Wacht Juventus nog een seizoen, dan heeft hij immers nog maar één contractjaar over en kan de club normaal gesproken rekenen op een lagere transfersom.

Update - 21.50 uur (zondag 17 juli) - 'Bayern München en Juventus komen tot mondeling akkoord over transfer De Ligt'

Bayern München en Juventus hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Matthijs de Ligt. Fabrizio Romano spreekt op Twitter over een deal ter waarde van meer dan tachtig miljoen euro. De twee topclubs stonden de hele zondag in contact over de mandekker en Juventus zou het laatste bod hebben geaccepteerd. De Duitse media schrijven dat beide clubs de deal zondag nog willen afronden. Romano op zijn beurt, verwacht dat de transfer begin volgende week zijn definitieve doorgang zal vinden.

Update II - 09.10 uur (19 juli 2022) - De Ligt ondergaat medische keuring bij Bayern München

Matthijs de Ligt ondergaat in aanloop naar zijn transfer naar Bayern München dinsdagochtend zijn medische keuring. Het eerste deel van deze keuring heeft hij al ondergaan, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano. Alle contracten tussen de clubs - Bayern München en Juventus - en de speler zijn al getekend. Romano laat bovendien weten dat De Ligt naar de Verenigde Staten vliegt, waar hij aansluit bij de selectie van Bayern München.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties