[Update III] Salihamidzic vliegt naar Italië voor 'geheime gesprekken'

door Brent Tomassen 468

Bron Sky Sport

[Update III] Salihamidzic vliegt naar Italië voor 'geheime gesprekken'

door Brent Tomassen 468

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Bayern München gaat voor de diensten van Matthijs de Ligt, zo schrijft Sky Sport maandagavond. De club is op zoek naar een leider voor de achterhoede en in de oud-Ajacied ziet men een verdediger die dat uitstekend zou kunnen invullen.

Volgens het medium zijn de onderhandelingen tussen Bayern München en Juventus al in volle gang. De Duitse topclub heeft zijn zinnen op de mandekker gezet en wordt genoemd als de 'droomspeler' voor de club van onder meer Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Hij moet de nieuwe leider van de Beierse verdediging worden.

Julian Nagelsmann en Hasan Salihamidzic - hoofdtrainer en technisch directeur van Bayern München - zouden De Ligt al hebben gesproken. Het tweetal zou de oud-Ajacied het plan van de club voorgelegd hebben, met als resultaat dat De Ligt graag de overstap naar de Bundesliga wil maken. Hij is, net als topspeler Sadio Mané eerder, overtuigd van het project van de club.

Verder wordt er geschreven dat Bayern München al sinds 20`19 in contact staat met De Ligt. Het contact is nooit afgebroken en dat zou hem een goed gevoel geven. Deze zomer wil Salihamidzic hem dan eindelijk vastleggen. In zijn contract staat echter een clausule van 120 miljoen euro. Wellicht is hij voor minder op te halen, maar kopende clubs zouden rekening moeten houden met een vraagprijs van minstens tachtig miljoen euro. Terwijl Bayern München met Juventus spreekt, ligt ook Chelsea op de loer.

Update - 15.50 uur (5 juli 2022) - De Ligt geeft jawoord aan Bayern München, clubs aan zet'

Matthijs de Ligt lijkt steeds meer op weg naar Bayern München. Het Duitse Sport1 meldt dinsdagmiddag dat De Ligt zijn jawoord heeft gegeven aan de Duitse topclub. Bayern München en Juventus moeten het nog wel eens worden over de transfersom. Naar verluidt verlangt Juventus tachtig miljoen euro voor De Ligt.

Update II - 22.25 uur (6 juli 2022) - Kahn ontkent Bayern-interesse in De Ligt niet

Oliver Kahn, algemeen directeur van Bayern München, ontkent de interesse in Matthijs de Ligt niet. Naar verluidt zijn de Duitsers, samen met Chelsea, in de race om de diensten van de oud-Ajacied. 'We zijn blij met de kwaliteit die we hebben bij de centrale verdedigers. Maar we kunnen verbeteren als het gaat om leiderschap, luidheid en aanwezigheid', vertelt Kahn aan Frank Linkesch en Georg Holzner, geciteerd door Fabrizio Romano.

Update III - 13.30 uur (7 juli 2022) - Salihamidzic vliegt naar Italië voor 'geheime gesprekken'

Hasan Salihamidzic is woensdag naar Italië gevlogen om 'geheime gesprekken' te voeren met Juventus, zo meldt BILD. Volgens de Duitse krant zou het alles te maken hebben met de mogelijke komst van Matthijs de Ligt naar Bayern München. 'Nu wordt het interessant', aldus het medium donderdag. De Ligt zou volgens de krant 75 miljoen euro moeten kosten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties