Van Dijk reageert op mogelijke gele kaart voor dragen OneLove-band: 'Nog niks over gehoord'

door Brent Tomassen 35

Bron NOS

Van Dijk reageert op mogelijke gele kaart voor dragen OneLove-band: 'Nog niks over gehoord'

door Brent Tomassen 35

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Virgil van Dijk is verrast door het nieuws dat aanvoerders die de OneLove-aanvoerdersband dragen op het WK in Qatar, mogelijk bestraft worden met een gele kaart. Het Duitse Bild meldde eerder dat de Duitse voetbalbond zich zorgen maakt over de mogelijke sanctie.

'Dat hoorde ik net voor het eerst', reageert Van Dijk bij de NOS. Als dat het geval zou zijn, is het iets wat we met elkaar moeten bespreken. Ik heb er nog niks over gehoord. Als er eventuele sancties op komen, bijvoorbeeld een gele kaart, dan moeten we het erover hebben. Dat is niet lekker. Ik speel niet graag met een gele kaart op zak, helemaal niet als we het kunnen voorkomen. We zullen het zien. Als we iets horen, dan zullen we het intern bespreken.'

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, reageert ook op de geluiden vanuit het Duitse medium: 'Volgens mij krijg je die niet voor dit soort overtredingen, als je het al zo kunt noemen. Maar er kan wel een andere disciplinaire sanctie op staan en die zal eerder zitten in een financiële boete.' De KNVB liet eerder weten een eventuele geldboete voor eigen rekening te nemen.

Het Nederlands elftal speelt maandag om 17.00 uur Nederlandse tijd tegen Senegal. De wedstrijd zal met beeld te zien zijn bij de NOS en is ook te volgen via ons livetopic!

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.