Van Dam bewondert oud-ploeggenoot: 'Die was zo scherp, ook op trainingen'

door Cristian de Jong 5

Bron Expirion

Van Dam bewondert oud-ploeggenoot: 'Die was zo scherp, ook op trainingen'

door Cristian de Jong 5

Bron Expirion

Laatst geüpdatet

Patrick van Dam is tegenwoordig succesvol met zijn bloembollengroothandel in Hillegom, maar hij heeft in het verleden zijn succes ook elders gezocht. In het voetbal bijvoorbeeld, zo speelde Van Dam bij Ajax. Hij stond toen op hetzelfde veld met spelers als Edgar Davids en Jari Litmanen.

Van Dam was twintig toen hij HFC Haarlem verliet voor Ajax. 'Ik was rechtsbuiten en spits, maar bij Ajax was alleen plek als linkshalf', zegt Van Dam op de website van Expirion. Gerard Van der Lem wilde Van Dam graag naar Amsterdam halen, ondanks het feit dat Ajax al een rechtsbuiten en spits in de selectie had.

Voorbereiding onder Van Gaal

Van Dam draaide de complete voorbereiding mee van het seizoen 1994/95, waarin Ajax onder trainer Louis van Gaal de Champions League won. 'In de voorbereiding maakte ik Van Gaal heel intensief mee. Ik beleefde hem als een super aardige, maar directe man. Heel gedreven', geeft Van Dam aan. De oud-voetballer draaide een uitstekende voorbereiding, zo vond ook Van Gaal. 'Hij zei dat hij tevreden was en dat het goed ging.'

Bewondering voor Jari Litmanen

Van Dam mocht dus het veld delen met veel sterren, één van deze sterren zal Van Dam niet snel vergeten. 'Litmanen. Die was zo scherp, ook op trainingen. Dat was leuk en mooi om te zien', aldus Van Dam, die geblesseerd raakte aan zijn lies, waardoor hij na zijn revalidatie aansloot bij de selectie van Ajax 2. Uiteindelijk verliet Van Dam Ajax na één jaar om vervolgens tien jaar te spelen voor vv Noordwijk. Van Dam exporteert tegenwoordig miljoenen bloembollen per jaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.