[Update IV] 'Alles is in kannen en kruiken: Lucca wordt spoedig gepresenteerd'

door Gino Haverkamp 1568

[Update IV] 'Alles is in kannen en kruiken: Lucca wordt spoedig gepresenteerd'

door Gino Haverkamp 1568

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich gemeld voor Lorenzo Lucca, zo schrijft transferexpert Gianluca Di Marzio donderdagavond. Naast Ajax heeft ook Bologna interesse in de 21-jarige spits van Pisa, dat uitkomt in de Serie B.

Volgens Di Marzio willen de Amsterdammers Lucca huren met een optie tot koop van elf of twaalf miljoen euro. De transferexpert schrijft dat Lucca graag naar Ajax toe wil, omdat de Amsterdamse club in de Champions League speelt.

Bologna heeft ook een bod gedaan op de jonge aanvaller, zo schrijft Di Marzio. Zij willen hem naar verluidt ook huren en hebben een optie tot koop van tien miljoen euro geboden op Lucca. Fabrizio Romano schrijft dat de deal nog niet gevorderd is, maar dat er binnenkort gesprekken zullen plaatsvinden tussen alle partijen.

Lucca scoorde zes keer en gaf vier assists in Serie B

Tijdens het afgelopen seizoen speelde Lucca dertig wedstrijden in de Serie B, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf. Hij is ook international in Italië Onder 21. Lucca speelt sinds juli 2021 in Pisa, want daarvoor kwam hij onder andere uit voor Palermo en Torino Onder 19. Lucca heeft in ieder geval de lengte van een targetman, want de Italiaan is 2,01 meter.

Update - 11.35 uur (29 juli 2022) - 'Ajax heeft met Pisa al akkoord bereikt over Lucca'

Ajax heeft volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport al een akkoord bereikt over de transfer van Lorenzo Lucca. De spits komt op huurbasis - de huursom zou 1,5 miljoen euro bedragen - over van Pisa. Ajax heeft bovendien een optie tot koop bedongen. Lucca kan na komend seizoen voor 8 miljoen euro plus bonussen worden overgenomen. Bologna leek eerder aan de haal te gaan met Lucca. Een medische keuring was zelfs al gepland, maar dat lijkt nu tevergeefs.

Update II - 'Lucca nu ook persoonlijk akkoord met Ajax'

Lorenzo Lucca heeft nu ook een persoonlijk akkoord bereikt met Ajax. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano vrijdagmiddag. Ajax en Pisa, de huidige club van Lucca, zijn nog in contact om een huurovereenkomst te sluiten. De verwachting is dat het niet lang zal duren voordat er een definitief akkoord is bereikt. Volgens Romano zal Lucca - zoals verwacht - het komende seizoen gehuurd worden door Ajax. Na het seizoen zou Ajax Lucca definitief kunnen overnemen. De totale transfersom zal dan - inclusief de huursom - elf miljoen euro bedragen. Naar verwachting heeft de medische keuring volgende week plaats.

Update III - 13:30 uur (30 juli 2022) - 'Lucca ondergaat maandag medische keuring bij Ajax'

Lorenzo Lucca ondergaat maandagochtend het belangrijkste gedeelte van de medische keuring bij Ajax, zo meldt transferjournalist Fabrizio Romano. Dit weekend pakt de Italiaan het vliegtuig naar Amsterdam, ter voorbereiding op de keuring waar hij maandag aan begint.

Update IV - 18.00 uur (2 augustus 2022) 'Alles is in kannen en kruiken: Lucca wordt spoedig gepresenteerd'

De transfer van Lorenzo Lucca is rond, zo tweet Fabrizio Romano dinsdagavond. Alle lichten staan volgens de transferjournalist op groen. Zo is er een akkoord tussen Ajax en de speler en is ook er ook een overeenkomst tussen de Amsterdammers en AC Pisa. De boomlange spits moest enkel nog de medische keuring ondergaam en heeft die succesvol afgerond. Naar verwachting wordt Lucca spoedig gepresenteerd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.