[Update III] 'Transferbedrag Martínez kan door bonussen oplopen tot 64 miljoen euro'

door Brent Tomassen 1381

Bron De Telegraaf, Fabrizio Romano, The Athletic

[Update III] 'Transferbedrag Martínez kan door bonussen oplopen tot 64 miljoen euro'

door Brent Tomassen 1381

Bron De Telegraaf, Fabrizio Romano, The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United zijn er nu écht bijna uit wat betreft de transfer van Lisandro Martínez. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf laat weten dat het papierwerk rondom de transfer van de Argentijn vrijdagochtend definitief in orde wordt gemaakt.

Manchester United zou nu wachten op groen licht van Ajax, terwijl de deal bijna gesloten is. Bovendien zou de transfersom hoger uitvallen dan in totaal 55 miljoen euro. Transferjournalist Fabrizio Romano liet donderdagavond al weten dat de transfer zo goed als rond is en dat er vrijdag alleen wat details besproken moesten worden.

The Athletic meldde donderdagavond eveneens dat Ajax en Manchester United een definitief akkoord hebben bereikt over de transfersom. Het medium meldt niet hoe hoog de transfersom is. Martínez is er persoonlijk al uit met Manchester United en de Engelse topclub hoopt de Argentijn in Australië - waar de club zich voorbereidt op het nieuwe seizoen - te kunnen verwelkomen.

Dat Martínez voor Manchester United heeft gekozen, zou vooral liggen aan Erik ten Hag. De Argentijn werkte eerder met succes samen bij Ajax en kiest nu wederom voor een samenwerking met de trainer uit Haaksbergen. Ook Arsenal wilde Martínez inlijven, maar moest toezien dat Martínez koos voor Manchester United.

Bassey mogelijke opvolger Martínez bij Ajax

Verweij legt op de site van De Telegraaf uit dat de afronding van het papierwerk op zich laat wachten omdat Ajax zo op twee borden schaakt en zo snel mogelijk de opvolger van Martínez wil presenteren. In die zoektocht is Ajax uitgekomen bij Calvin Bassey. De verdediger speelt op dit moment bij Rangers FC, de club van trainer Giovanni van Bronckhorst. Volgens Verweij geldt Bassey als 'absolute topprioriteit'. Bassey zou volgens de laatste berichten al meerdere gesprekken met Ajax-trainer Alfred Schreuder hebben gehad. Donderdagavond spraken de trainer en verdediger elkaar voor het laatst.

Aan Bassey hangt mogelijk wel een hoog prijskaartje. Naar verluidt vraagt Rangers FC 25 miljoen euro voor de Nigeriaans international, die ook een Engels en Italiaans paspoort heeft, al worden er ook bedragen van 15 miljoen euro genoemd. Technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar hebben inmiddels goede hoop dat Bassey voor Ajax kiest. Naast Ajax zou ook Brighton & Hove Albion Bassey willen inlijven. Bassey speelt sinds 2020 bij Rangers FC en heeft daar een contract tot medio 2024. Eerder kwam hij uit voor Leicester City.

Update - 19.20 uur (vrijdag 15 juli) - 'Martínez in privéjet onderweg naar Manchester ter afronding van transfer'

Lisandro Martínez is, terwijl het papierwerk voor zijn transfer van Ajax naar Manchester United nog moet worden afgerond, in een privéjet onderweg naar Engeland, zo brengt De Telegraaf naar buiten. Via Schiphol vliegt de Argentijn naar Manchester, waar hij zaterdag de medische keuring ondergaat. Hierna zal een tekenmoment volgen, waarbij hij een contract tot medio 2027 ondertekent. Ajax ontvangt een transfersom voor de verdediger die nog hoger kan uitvallen dan de eerder genoemde 55 miljoen euro.

Update II - 15.55 uur (zaterdag 16 juli) - 'Transfer Martínez naar Manchester United is rond'

De transfer van Lisandro Martínez naar Manchester United is rond, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagmiddag. Volgens hem zijn Ajax en Manchester United er helemaal uit en is het papierwerk afgerond. De Argentijn komt over voor een vast bedrag van 55 miljoen euro, plus nog enkele miljoenen aan wat erbij kan komen. Martínez tekent een contract dat hem tot en met de zomer van 2027 in Manchester houdt. Naar verwachting wordt de verdediger snel gepresenteerd.

Update III - 17.25 uur (zaterdag 16 juli) - 'Transferbedrag Martínez kan door bonussen oplopen tot 64 miljoen euro'

Ajax mag door bonussen mogelijk tot maximaal 64 miljoen euro ontvangen voor Lisandro Martínez, zo meldt Voetbal International zaterdagmiddag. 'De Argentijnse verdediger zal zo spoedig mogelijk aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag, die momenteel een oefentrip door Azië en Australië aan het maken is', schrijft het medium.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties