'Ajax houdt Martínez van trainingsveld in aanloop naar transfer naar Manchester United'

door Jesse ter Haar 500

Bron De Telegraaf

'Ajax houdt Martínez van trainingsveld in aanloop naar transfer naar Manchester United'

door Jesse ter Haar 500

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax laat Lisandro Martínez niet meer meetrainen, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De Argentijn is in afwachting van zijn transfer naar Manchester United en zodoende nemen de Amsterdammers geen risico meer met de linkspoot.

Het betekent dat Martínez in principe niet alleen geen wedstrijd, maar ook geen training meer zal afwerken namens Ajax. De keuze lijkt voornamelijk op initiatief van Ajax gemaakt te zijn, omdat er een grote transfersom voor het grijpen ligt. Ajax en Manchester United zijn er namelijk zo goed als uit over de transfer. De club uit Engeland is bereid een bedrag van om en nabij de 55 miljoen euro te betalen voor de 24-jarige verdediger.

Op donderdag bleef Martínez zodoende achter in de sportschool van Ajax. Hij werkte daar een eigen programma af. De Argentijn kwam deze voorbereiding nog niet in actie namens de Amsterdamse club. Hij werkte na afloop van het vorige seizoen interlands af met zijn land, waardoor hij van een langere vakantie mocht genieten. In principe zou hij daarna gewoon als Ajacied verder gaan, maar daar steekt Erik ten Hag een stokje voor. Hij lijkt hem spoedig aan de selectie van Manchester United toe te kunnen voegen.

In de afgelopen dagen zijn de onderhandelingen tussen Ajax en Manchester United in volle gang geweest. In eerste instantie wilde de club niet over een verkoop praten, maar Martínez zelf drong erop aan bij Ajax. Zodoende gingen beide partijen woensdag met elkaar in gesprek en mede door tussenkomst van Edwin van der Sar gingen de gesprekken de goede kant op. Een bod van vijftig miljoen euro werd eerder afgewezen, maar 55 miljoen euro lijkt wel genoeg om Martínez los te weken.

Ajax en Manchester United ronden de deal af

Donderdag staan de volgende gesprekken tussen Ajax en Manchester United op de rol. Het bij elke transfer terugkerende papierwerk, dat door de juristen moet worden afgewerkt, moet nog worden afgerond. 'Als alles goed verloopt, kan Martinez komend weekeinde in Australië bij de selectie van Erik ten Hag aansluiten', schrijft men.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties