[Update II] 'Berghuis ondervindt hinder van kleine blessure, traint deels mee met groep'

door Timo Suur 176

Bron Ziggo Sport, Voetbal International

[Update II] 'Berghuis ondervindt hinder van kleine blessure, traint deels mee met groep'

door Timo Suur 176

Bron Ziggo Sport, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Francesco Farioli hoopt Steven Berghuis snel te kunnen inzetten tijdens de oefenwedstrijden van Ajax. De speler is niet wedstrijdfit en zodoende ontbreekt hij in de selectie van Ajax voor het oefenduel met PEC Zwolle.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

'Het is een situatie die we iedere dag monitoren', zegt Farioli tegenover Ziggo Sport. 'Voor vandaag is hij geen onderdeel van de wedstrijd. Hij zit in het proces en traint met het team. We proberen hem zo snel mogelijk terug te hebben', aldus de Italiaan.

Farioli werkt nu een kleine drie weken bij Ajax en daar is hij blij mee. 'Ik ben hier nu twintig dagen. De familie is ver weg, maar ik voel me hier welkom en ik voel ook veel energie en passie', klinkt Farioli lovend.

Over 'FarioliBall' wil hij nog niet spreken. 'Het belangrijkste is de focus op Ajax. Om het beste uit het team te halen. We willen ons voetbal spelen en moed tonen aan de bal en zonder de bal. Vandaag is een mogelijkheid om te laten zien waar we zijn en daar ben ik erg benieuwd naar.'

Farioli tevreden met eerste weken voorbereiding

De Italiaanse Ajax-trainer legt uit dat hij erg tevreden is over de eerste weken in Amsterdam. Hij ziet veel inzet bij zijn spelers en dat doet hem goed. 'Het is onderdeel van de voorbereiding dat je het zwaar hebt. We doen het met passie en liefde voor het spel. Ik ben blij met wat we tot nu toe hebben gedaan, al moet het nog beter. Er zullen nog spelers komen en gaan, maar de focus ligt op de huidige spelers.'

Het duel met PEC Zwolle is de eerste oefenwedstrijd van Ajax in deze voorbereiding. Later spelen de Amsterdammers nog oefenduels met STVV, Rangers FC, Al-Wasl FC en Olympiakos. Bovendien gaat Ajax van 15 tot en met 19 juli op trainingskamp.

Update - 13.30 uur (6 juli 2024) - 'Berghuis draait halve dagen bij Ajax, onzeker wanneer hij fit is'

Steven Berghuis traint nog niet volop mee bij Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zo schrijft Voetbal International-journalist Tim van Duijn op X. Volgens de Ajax-volger traint de linkspoot af en toe mee bij de Amsterdammers en draait hij vooralsnog halve dagen. 'Niet te zeggen wanneer hij weer fit is', besluit Van Duijn. Berghuis ontbrak bij Ajax in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met PEC Zwolle (0-1).

Update II - 14.25 uur (6 juli 2024) - 'Berghuis ondervindt hinder van kleine blessure, traint deels mee met groep'

Steven Berghuis ondervindt op dit moment hinder van een 'kleine blessure', zo meldt Voetbal International. De linkspoot traint deels mee met de groep, maar doet nog niet alles mee. 'In hoeverre Berghuis op kan werken naar wedstrijdminuten, hangt af van in hoeverre hij steeds herstelt', schrijft het medium. Berghuis is vastberaden om snel weer terug te keren op het veld, maar hij zal geduldig moeten zijn. 'De nieuwe trainer Francesco Farioli heeft in ieder geval veel vertrouwen in hem', besluit het medium.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.