[Update] 'Bergwijn heeft vijfjarig contract bij Ajax getekend'

door Bart Veenstra 1376

Bron De Telegraaf

[Update] 'Bergwijn heeft vijfjarig contract bij Ajax getekend'

door Bart Veenstra 1376

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn heeft deel één van zijn medische keuring erop zitten. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. De aanstaande aankoop van Ajax werd woensdagochtend om 08.00 uur medisch gekeurd in het Amsterdamse UMC.

Volgens De Telegraaf maakte de aanvaller, die voor 32,5 miljoen euro overkomt van Tottenham Hotspur, een 'zichtbaar opgeluchte indruk'. Bergwijn zou zelf al ruim vijf weken op hoofdlijnen akkoord zijn met Ajax over een contract tot de zomer van 2027. Na lang onderhandelen kwamen ook Ajax en Tottenham Hotspur tot een akkoord.

Nadat alle documenten tussen Ajax en The Spurs waren ondertekend, werd door de clubarts van Ajax direct een afspraak ingepland voor de medische keuring op woensdag. In het Amsterdamse UMC werden een hartfilmpje en een aantal scans van Bergwijn gemaakt. Bovendien werd Bergwijn bij het ziekenhuis begroet door een aantal Ajax-fans en ging hij op de foto met een beveiliger. Later in de ochtend en de middag volgen in de Johan Cruijff ArenA andere onderzoeken. In de tussentijd zal Ajax opnamen voor de presentatie maken en zal hij geïnterviewd worden door Ajax TV.

De Telegraaf schrijft tot slot dat het de bedoeling is dat Bergwijn vrijdag definitief aansluit bij Ajax. De komst van de aanvaller, die eerder al in de jeugdopleiding van Ajax speelde, wordt bekendgemaakt zodra de resultaten van de medische keuring bekend zijn.

Update - 13.45 uur (6 juli 2022) - 'Bergwijn heeft vijfjarig contract bij Ajax getekend'

Steven Bergwijn heeft woensdag zijn vijfjarige contract bij Ajax getekend. Dat meldt de Italiaanse journalist Fabrizio Romano via Twitter. De verslaggever meldt dat Bergwijn zijn medische keuring heeft doorstaan en dat het nu wachten is de officiële mededeling van Ajax zelf. In het persbericht van Ajax zal duidelijk worden wat de exacte hoogte is van de transfersom.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties