Ünüvar trefzeker bij ruime overwinning Oranje O19

door Terrence Riepma 13

Naci Ünüvar was trefzeker bij een ruime voerwinning van Oranje O19. De middenvelder stond aan de basis van een 4-0 overwinning die woensdagmiddag werd geboekt op de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Ünüvar benutte een strafschop in de 24e minuut van de EK-kwalificatiewedstrijd. Daarmee opende de middenvelder van Jong Ajax de score namens het elftal van bondscoach Bert Konterman. Hij miste ook echter ook een strafschop, al in de negende minuut van de wedstrijd. Hij wist dus revanche te nemen na zijn eerder gemiste penalty, die hij kreeg na een overtreding van de Moldavische verdediger Adrian Hatman.

Emanuel Emegha (Sparta Rotterdam) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain) waren verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0 en wisten daarmee al voor rust de wedstrijd te beslissen. Na rust werd Ünüvar gewisseld voor Fedde de Jong (AZ).

Regeer aanvoerder, Fitz-Jim krijgt speeltijd

Emegha was in de 56e minuut wederom trefzeker en benutte net als Ünüvar een strafschop. Acht minuten later mocht Kian Fitz-Jim invallen voor de ploeg van bondscoach Konterman. Youri Regeer speelde als aanvoerder in de basis en maakte de volle negentig minuten vol.