Konterman selecteert vier Ajacieden voor EK-kwalificatie Oranje O19

door BartVeenstra 9

Bron Ons Oranje

Konterman selecteert vier Ajacieden voor EK-kwalificatie Oranje O19

door BartVeenstra 9

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

KNVB-coach Bert Konterman heeft vier spelers van Ajax geselecteerd voor het Nederlands elftal onder negentien jaar. Oranje O19 speelt in de komende interlandperiode de eerste ronde van de EK-kwalificatie.

Namens Ajax zijn Julius Dirksen, Kian Fitz-Jim, Naci Ünüvar en Youri Regeer opgenomen in de 21-koppige selectie. Oranje O19 speelt van 10 tot en met 16 november een EK-kwalificatietoernooi. Tijdens dat toernooi zijn de leeftijdsgenoten van Moldavië, Cyprus en Israël de tegenstanders.

Alle wedstrijden tijdens deze eerste ronde van de EK-kwalifcatie worden gespeeld in Israël, waar het een uur later is dan in Nederland. Op woensdag 10 november speelt Oranje O19 tegen Moldavië. Dit duel begint om 11.00 uur. Op zaterdag 13 november (11.00 uur) is Cyprus de tegenstander, waarna de eerste ronde van de EK-kwalificatie op dinsdag 16 november (16.00 uur) wordt afgesloten tegen Israël. Alle aanvangstijden zijn de Nederlandse tijden.

EK 2022 in Slowakije

In de eerste ronde van de EK-kwalificatie doen 52 landen - verdeeld over dertien groepen - mee. De nummers één en twee plaatsen zich, net als de beste nummer drie over alle groepen, voor de finaleronde. In deze Eliteronde stroomt Portugal in en spelen 28 landen om zeven EK-tickets. Gastland Slowakije is automatisch geplaatst voor dit EK.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties