Ünüvar ook in bekerfinale met Ajax O17 op schot: 'Het ging wel lekker'

door Jesse ter Haar 13

Bron Ajax TV

Emre Ünüvar is blij met het winnen van de beker met Ajax O17, zo laat hij blijken in gesprek met Ajax TV. De doelpuntenmachine legde met twee goals ook in de bekerfinale tegen ADO Den Haag O17 de basis voor een overwinning en dat stemt tevreden.

'Het ging wel lekker', reageert het broertje van Naci Ünüvar nonchalant. 'Het werd even spannend op een gegeven moment (ADO Den Haag kwam na een 4-0 achterstand terug tot 4-3, red.), maar het is goed gekomen.' Uiteindelijk stelden doelpunten van Rayane Bounida en Luca Messori in de slotfase de bekerzege veilig.

Daarvoor was het dus onder anderen Ünüvar die makkelijk het net vond. Het was niet voor het eerst dit seizoen, want geen enkele speler in de jeugdopleiding van Ajax scoorde zoveel als de jonge spits. Hoe het komt dat het scoren hem zo makkelijk afgaat? 'Het is wat ik moet doen. Ik doe elke keer mijn best om te scoren en het lukt redelijk vaak. Dat geeft een lekker gevoel.'

Motivatie bij Bounida

Eén van de andere doelpunten kwam dus van creatieveling Bounida. Hij scoorde de 5-3 in de 74ste minuut van de wedstrijd, waarna het min of meer gedaan was. Bounida voelde van het begin af aan dat de talenten van Ajax O17 gebrand waren om de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag te winnen. 'We hadden er allemaal echt zin in', laat hij weten.

'We waren gemotiveerd en hadden de wil om samen te winnen en scoren. Ik denk dat het vandaag (zaterdag, red.) is gelukt.' Wel baalt het talent ervan dat Ajax O17 de spanning nog even terug in de wedstrijd liet komen. 'Het is jammer dat we het in de tweede helft een beetje weg lieten zakken, maar daarna kwamen we er weer goed in.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!