Ünüvar en Regeer opgenomen in het Elftal van het Jaar van de Keuken Kampioen Divisie

door Jesse ter Haar 7

Bron Keuken Kampioen Divisie

Ünüvar en Regeer opgenomen in het Elftal van het Jaar van de Keuken Kampioen Divisie

door Jesse ter Haar 7

Bron Keuken Kampioen Divisie

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar en Youri Regeer zijn door de Keuken Kampioen Divisie opgenomen in het Elftal van het Jaar. Op Twitter worden de beste elf van het seizoen 2021/2022 naar buiten gebracht en daarin is Jong Ajax dus met twee spelers vertegenwoordigd. Alleen kampioen FC Emmen staat met meer spelers (drie) in het elftal.

Om de juiste spelers in het elftal te laten passen, is er gekozen voor een 4-2-2-2-systeem om het team weer te geven. Beide spelers van Jong Ajax worden daarbij op het middenveld geposteerd. Het is een beloning voor een goed seizoen van de jongelingen, waarvan vooral Regeer gaandeweg het seizoen aan de weg timmerde.

De jonge rechtspoot kwam in totaal tijdens 25 Keuken Kampioen Divisie-duels in actie, waarin hij vijf doelpunten maakte en negenmaal een treffer wist voor te bereiden. Vanaf april ging het snel voor Regeer, want in de laatste vijf speelrondes van de Eredivisie was hij plots een vast onderdeel van Ajax 1. Tot tweemaal toe, tegen PEC Zwolle en Vitesse, was hij zelfs basisspeler. Hij vulde de rechtsbackpositie in.

Het talent van Ünüvar is al lang en breed bekend. Hij staat al jarenlang bekend als een groot talent, maar mocht tijdens het voorbije seizoen geen minuten maken in de Eredivisie. Trainer Erik ten Hag liet hem zijn minuten maken in Jong Ajax en dat deed hij met verve. Hij kwam 33 keer in actie namens de ploeg van John Heitinga, waarin hij zestien keer scoorde en twaalf assists leverde. In totaal was hij in 33 optredens dus bij 28 doelpunten betrokken. De enige minuten die hij maakte in Ajax 1, waren in de beker tegen de amateurs Barendrecht en Excelsior Maassluis.

Het seizoen van Jong Ajax

Overigens werd het voor Jong Ajax een seizoen met ups en downs. De manschappen van Heitinga kenden in het begin van de competitie veel moeite, maar waren uiteindelijk zeer dicht bij het winnen van de tweede periode. Met maar één overwinning in de laatste vijf wedstrijden eindigde de beloften van de Amsterdammers op de zevende plek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.